BestMusic.ro » Nightwish » Nightwish la Artmania 2009

Nightwish la Artmania 2009

Nightwish la Artmania 2009

Nightwishva concerta in Piata Mare din Sibiu pe 18 iulie 2009, in cadrul ARTmania Festival 2009.

Nightwish, un nume recunoscut la nivel mondial cu 7 albume de succes si foarte multe concerte sustinute pe scenele festivalurilor si a marilor arene din lume, va concerta in Piata Mare din Sibiu Sambata, 18 iulie 2009, in cadrul ARTmania Festival ’09.

Cumpara bilete aici.

Finlandezii se afla in turneul mondial de promovare a albumului "Dark Passion Play". Seria de concerte a inceput in octombrie 2007 si se va incheia in luna septembrie a acestui an in Hartwall Arena din Helsinki. Turneul include concerte in America, Europa, Asia si Australia, iar numarul spectatorilor este de ordinul milioanelor.

Din 1996 incepand si pana astazi, Nightwish si-a castigat un public reprezentativ amator de rock si nu numai, piesele lor auzindu-se acum la radio, televiziune si online. Foarte aproape de recunoasterea internationala au fost in 2000 cand au participat la calificarea pentru Eurovision cu piesa "Sleepwalker".

Juriul nu a tinut atunci cont de parerea publicului care a ales Nightwish pentru Finlanda si a plecat mai departe Nina Astrom. La sase ani de la acea runda de calificari, Lordi, o formatie tot in genul rock/heavy metal din Finlanda a castigat finala competitiei europene.

Trupa in ascensiune lanseaza in mai 2000 albumul "Wishmaster" clasat pe primul loc in topurile nationale si premiat cu globul de aur. "Rock Hard", revista germana considerata un trend setter in materie de rock a decis sa ofere albumului prima pozitie in top pentru albumul anului 2000, inaintea productiilor asteptate, marca Iron Maiden si Bon Jovi. Holopainen a dedicat un single la scurt timp dupa acest album masacrului de la liceul Columbine din America. Intitulat "The Kinslayer", single-ul prezinta un dialog dintre Turunen si Ike Vil, vocalistul formatiei Babylon Whores.

"Century Child", albumul lansat in 2002, aduce o schimbare benefica de imagine trupei prin prezenta orchestratiei clasice in "Bless the Child”, "Ever Dream”, "Feel For You” si ”The Beauty of the Beast”. "Phantom of the Opera” este favorita fanilor, piesa inspirata din compozitia lui Andrew Lloyd Webber. Albumul a fost premiat cu aur si platina in Finlanda. In 2003 Nightwish realizeaza DVD-ul "End of Innocence", povestea trupei in cuvintele lui Holopainen si Nevalainen.

"Nemo" a casigat primul loc in clasamentele din Finlanda si Ungaria, a intrat in top10 din cinci tari si este considerata cea mai buna piesa a formatiei, aparuta pe albumul "Once" in iunie 2004. Pe "Once", noua din unsprezece piese sunt acompaniate de London Session Orchestra. Cu trei discuri de platina in Finlanda si unul in Germania, aur in Suedia, Grecia, Norvegia si Ungaria, "Once" a generat ascensiunea rapida a trupei pe culmile succesului.

Albumul s-a bucurat de aprecierile criticilor si a fost promovat intrun turneu mondial de mare amploare, chiar si un concert sustinut in deschiderea Campionatului Mondial de Gimnastica din 2005 de la Helsinki. Piesa "Wish I Had an Angel" a fost inclusa in coloana sonora a filmului "Alone in the Dark". Un milion de exemplare "Once" s-au vandut in 2005.

La sfarsitul anului 2005, Nightwish isi concediaza solista dupa concertul din Hartwall Areena, in Helsinki. Tot ce avea trupa de spus a fost scris intr-o scrisoare deschisa inmanata Tarjei de catre Tuomas dupa concert si publicata in mass media. Ultimul concert sustinut in vechea formula a fost inregistrat si distribuit pe DVD-ul live "End of an Era", produs in iunie 2006 si premiat in mai multe tari.

In 15 septembrie 2006 trupa intra in studio pentru inregistrarea albumului "Dark Passion Play", incepand cu toate instrumentele, mai putin vocea feminina. Din martie 2006 trupa primea demo-uri pentru preselectia solistelor, urmand ca in mai 2007 sa fie anuntata noua solista a trupei, suedeza Anette Olzon. Prima piesa si primul single de pe noul album cu Anette la voce a fost "Eva", piesa vanduta exclusiv in scopuri caritabile pe situl formatiei. "Dark Passion Play" a fost inregistrat in Abbey Road Studios din Londra alaturi de London Philharmonic Orchestra si Metro Voices Choir.

Nightwish nu a dezamagit, iar "Dark Passion Play" este in acest moment unul dintre cele mai de succes albume cu peste doua milioane de exemplare distribuite. Show-ul spectaculos si productia costisitoare din spate au facut ca turneul de promovare sa inregistreze numeroase concerte desfasurate cu casa inchisa. La acest moment Nightwish este una dintre cele mai apreciate trupe din Europa si de peste ocean pentru prestatiile sale live.

Anul trecut, mai exact in 15 februarie, Nightwish castiga premiul ECHO la Berlin pentru categoria "Best International Group" concurand cu Foo Fighters, Kaiser Chiefs, Marilyn Manson si Within Temptation. ECHO Music Awards premieaza artistii in functie de succesul lor comercial.

Biletele, in valoare de 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, precum si online, pe ticketpoint.ro, bilete.ro, blt.ro si myticket.ro.

Pana la 1 mai 2009, biletele si abonamentele puse in vanzare pot fi achizitionate la pretul de 90 RON pe zi si 160 RON pentru abonamente.

Sursa: PR Artmania

Esti fan Nightwish? Inscrie-te in FanClub!
Mai multe stiri despre: bilete  Nightwish  festival  ARTmania 2009  Sibiu 
Publicat pe 09 Aprilie 2009 , de Alina Alexandrescu

Adauga un comentariu