BestMusic.ro » OneRepublic » Biografie OneRepublic

Biografie OneRepublic

OneRepublic

OneRepublic este o trupa americana de muzica rock, originara din Colorado. Formatia a fost infiintata in 2002 de Ryan Tedder si Zach Filkins, trupa bucurandu-se de un imens succes pe MySpace.

Ryan Tedder si Zach Filkins s-au imprietenit in timpul scolii, la Colorado Springs Christian High School. In timp ce se intorceau spre casa, cei doi au inceput sa discute despre artistii lor preferati, printre care se numarau Fiona Apple, Peter Gabriel si U2. Asa le-a venit ideea infiintarii unei trupe. Alaturi de alti prieteni cu inclinatii muzicale au pus bazele "This Beautiful Mess", sustinand cateva concerte locale.

Dupa mai multi ani, in 2002, la Los Angeles, Tedder si Filkins s-au reunit sub numele de Republic. Prima formula a trupei insemna Tedder - voce, Filkins - chitara si backing vocals, Eddie Fisher - tobe, Brent Kutzle - bass si violoncel si Drew Brown - chitara. Ei au schimbat numele trupei in OneRepublic, dupa ce casa de discuri le-a spus ca Republic ar putea crea controverse.

OneRepublic s-a apucat sa inregistreze in studio mai bine de doi ani si primul album era deja pregatit. Insa, cu doar doua luni inainte de lansare, casa de discuri Columbia Records a renuntat la trupa. Totusi, formatia a continuat sa aiba un succes fulminant pe MySpace. Baietii au starnit interesul Timbaland's Mosley Music Group si au si semnat un contract.

Primul single OneRepublic, "Apologize", a fost lansat odata cu albumul de debut, "Dreaming Out Loud". Piesa a inregistrat un record in Statele Unite. "Apologize" a fost cel mai mare hit din istoria Top 40, cu nu mai putin de 10.331 de difuzari intr-o saptamana. Albumul "Dreaming Out Loud" s-a vandut in aproape 850.000 de exemplare in Statele Unite si in peste doua milioane de exemplare la nivel international.

In acelasi an, OneRepublic a mers in turneu alaturi de Maroon 5 si Brandi Carlie.

Cel de-al doilea album al trupei, "Waking Up", a fost lansat in noiembrie 2009, iar cele patru single-uri extrase de pe album, "All the Right Moves", "Secrets", "Marchin On" si "Good Life" au ajuns pe primele locuri in Billboard Hot 100.

In iunie 2010, OneRepublic a deschis trei concerte ale trupei Bon Jovi.