BestMusic.ro » Ovi » Biografie Ovi

Biografie Ovi

Ovi

Ovidiu Cernauteanu ( Ovi Jacobsen) este un cantaret de muzica pop nascut la data de 23 august 1974, in Botosani, Romania.

In 1995, Ovi s-a stabilit in Norvegia, tara in care a locuit pana in toamna lui 2011. Acolo, Ovi si-a intalnit actuala sotie, pe Kitty, cu care are doi copii Martin (6 ani) si Philip (4 ani). In noiembrie 2011, Ovi decide sa se mute definitiv in Romania, impreuna cu partenera sa de viata si cei doi copii. Dupa participarea fructuoasa de la Eurovision 2010, Ovi are o multime de angajamente in Romania si ii este greu sa faca mereu naveta. Artistul si-a cumparat o casa in Corbeanca, in apropiere de Bucuresti.

Ovi Cernauteanu are studii muzicale si o vasta experienta ca artist. Intre 1988 si 1991, Ovi a studiat la Scoala de muzica Botosani (Scoala Populara de Arta), iar intre 1990 si 1992 a studiat la Scoala de Arta Stefan Luchian Botosani.

Muzica lui este influentata de: Billy Joel, Bill Withers, Elton John, Marc Cohen, Bruce Horsnby, Peter Cincotti, Bob Dylan, Queen, BabyFace si Prince, printre altii.

Iata cateva dintre experientele artistice ale lui Ovi:

In 1994-1995 a cantat la Hotelul Hilton din Golful Tokyo ca membru al trupei `Twins Generation`, alaturi de renumitul compozitor roman, Virgil Popescu.

In 1995-2000, Ovi a sustinut un turneu in toata Scandinavia ca membru al trupei Daniels.

In 1998, a produs albumul `In search of the roots` impreuna cu producatorul danez Morten Stjernholm, album care a devenit cel mai vandut album dance in Groenlanda.

In 2005, Ovi a reprezentat Norvegia la Cerbul de Aur de la Brasov, Romania.

In 2006, s-a calificat in finala nationala norvegiana a Concursului Eurovision cu piesa 'The better side of me'.

In 2009, Ovi a participat la editia norvegiana a concursului Eurovision cu piesa `Seven Seconds`, scrisa de catre Simone.

In 2009, Ovi Cernauteanu a lansat albumul 'This gig almost got me killed'.

Fragmentul 'Small Talk' scris de catre Ovi pe primul sau album, ajunge pe colana sonora a celui mai vizionat serial din Brazilia: 'Caminho Das Indias'.

In septembrie 2009, Ovi participa pentru a doua oara la pestigiosul festival Cerbul de Aur din Brasov, Romania. De aceasta data ocupa locul al 3-lea (Trofeul Cerbul de Bronz) si castiga si premiul de popularitate.

In mai 2010, Ovi a reprezentat Romania la Eurovision, alaturi de Paula Seling. Cei doi artisti s-au clasat pe locul 3 in finala concursului.

Comentarii Ovi