BestMusic.ro » Paramore » Biografie Paramore

Biografie Paramore

Paramore

Paramore este numele unei trupe de muzica rock, infiintata in anul 2004, in Tennesee, Statele Unite ale Americii. Din componenta actuala a trupei fac parte Hayley Williams (voce, pian), Jeremy Clayton Davis (chitara bass) si Taylor York (chitara).

Inceputurile formatiei Paramore se situeaza undeva prin anul 2003, cand viitoarea cantareata a grupului, Hayley Nichole Williams, in varsta de 14 ani i-a intalnit pe Josh si Zac Farro. Impreuna cu acestia avea sa creeze formatia actuala. In timpul adolescentei, Hayley a cantat alaturi de basistul Jeremy Davis, intr-o formatie de muzica funk numita "the Factory", iar in paralel a urmat si cursuri de canto, alaturi de Brett Manning.

La randul lor, fratii Farro cantau intr-un grup, alaturi de Jeremy Davis. Desi baietii au fost impotriva pozitiei de cantareata principala pe care a preluat-o Hayley Williams, datorita prieteniei cei ii lega au inceput sa creeze impreuna cantece.

Albumul de debut al formatiei, intitulat "All We Knows Is Falling" a inceput sa fie comercializat in luna iunie a anului 2005. Acesta nu a avut un impact major asupra industriei muzicale a genului.

Lucrurile s-au schimbat cu adevarat abia dupa doi ani, cand, in 2007 apare albumul "Riot!". Cel de-al doilea material discografic al trupei Paramore reuseste sa fie comercializat in peste 2 milioane de exemplare, pe plan international.

2009 este anul aparitiei unui al treilea album, numit "Brand New Eyes".

Numele trupei deriva din sintagma "paramour" si are sensul de "admirator secret".

Cat priveste stilul muzical adoptat de cei de la Paramore, acesta este unul variabil, intre punk si rock. Totusi, cel mai mult se canta rock alternativ, pop-rock si pop-punk. Intrucat sunt folosite bass-ul, chitara electrica, tobele si alte chitare, stilul de baza este rock-ul. Ca o paranteza, trebuie amintit faptul ca piesa "Decode" a fost folosita pe fundalul filmului se succes Twilight (Amurg).

In anul 2008, Paramore au lansat melodia "Misery business", iar aceasta a primit un premiu Grammy.

In 2010 are loc o ruptura in sanul formatiei, intrucat cei doi frati, Josh si Zac Farro aleg sa urmeze un alt traseu. Decizia lor nu i-a luat prin surprindere pe ceilalti membri, care au declarat: "Josh si Zac nu au mai dat interes trupei.Noi dorim ca Josh si Zac sa faca ceea ce le aduce fericirea, iar daca asta inseamna sa stea plece de langa noi, atunci le uram noroc".

Trupa a continuat ulterior in formula de trei, incepand lucrul la cel de-al patrulea album Paramore, care se lanseaza in 2012.