BestMusic.ro » Parazitii » Biografie Parazitii

Biografie Parazitii

Parazitii

Una dintre cele mai bine vandute trupe din Romania, PARAZITII, a fost infiintata de catre Cheloo in primavara anului 1994, cateva luni mai tarziu alaturandu-i-se Ombladon.

Prima piesa inregistrata de PARAZITII s-a numit « In’Jur » si a fost gata in toamna anului 1994. PARAZITII si-au inceput cariera sustinand concerte la baluri ale bobocilor si alte manifestari de mici dimensiuni. In iarna aceluiasi an celor doi li se alatura DJ Ies (FreakaDaDisk).

Primul album semnat PARAZITII este lansat in 1995, “Poezii pentru pereti”, un LP produs independent, fiind cel de-al doilea album de rap din Romania (dupa Racla si inainte de B.u.g. Mafia).

In 1996 urmeaza un nou album, purtand titlul « Nimic normal ».

In iunie 1997 PARAZITII lanseaza « Suta », ce avea sa devina albumul rap al anului. Cu aceasta ocazie, explodeaza sound-ul PARAZITII, east-coast si caterinca sociala...

Totusi, intre septembrie 1997 si aprilie 1999 urmeaza o pauza pentru trupa. Singurul moment de stralucire in aceasta perioada este cu siguranta si una dintre cele mai mari realizari profesionale: in urma unor emisiuni dedicate scenei hip-hop din Romania, realizate de managerul trupei la radio Fm Austria (cel mai ascultat post de radio pentru tineret), PARAZITII atrag atentia casei de film Lotus Film din Viena, care devine interesata de o colaborare in vederea realizarii coloanei sonore a filmului Nordrand. Rezultatul: Parazitii devine prima trupa de rap din Romania ce apare pe sound`track`-ul unui film, cu drepturi de autor platite, alaturi de Ace Of Base, Neneh Cherry, Kelly Family, Leila K etc. ( martie 1999).

In iulie 1999, albumul « Nici o problema » vede lumina zilei la A&A Records.
In August 1999, videoclipul piesei « Bagabontzi `99 » egaleaza recordul de audienta pe Atomic, iar o luna mai tarziu CNA interzice difuzarea acestui clip.

In luna august 2000 se lanseaza albumul « Iarta-ma », ce are in prima saptamana vanzari de 15.000 de casete si 500 de CD-uri, o performanta la momentul respectiv.

Urmatorul album apare in iunie 2001, dupa o luna de lucru infernala. Albumul se numeste ’Categoria grea / Acordeonu’ la maxim’, are 11 piese noi, o piesa veche in prima auditie si un negativ care lanseaza o actiune fara precedent in Romania.

Pe 28-29-30 mai 2001 au loc filmarile la, probabil, cel mai tare videoclip de rap din tara. Produs de "Silver Bullet" si regizat de un american, are un scenariu inspirat din filmul "Fight Club" si un negativ violent. Piesa aleasa : "Categoria grea" doar ca C.N.A. isi face din nou "datoria" si il cenzureaza.

In septembrie este lansata noua campanie de imagine a trupei PARAZITII si ea poarta numele de « Impusca-te », dupa titlul piesei-imn a acestei campanii care este dedicata luptei anti-playback. Dupa cum se poate observa, de data aceasta mesajul este educativ si initiativa foarte serioasa.

Albumul ce iar a facut valuri printre fani a fost « Irefutabil », album datorita caruia au castigat si cateva premii. Cel mai important fiind ’Best Hip Hop’ de la premiile MTv Romania. PARAZITII au rupt concurenta si au plecat acasa cu cel mai Hip premiu al serii. Cheloo, Freaka si Ombladon au demonstrat ca hip-hopul este in continuare foarte popular.

In 2004, PARAZITII au lansat "Primii 10 Ani - Best of", un pachet de 2 CD-uri, ce contine toate hiturile din 1994 pana 2004. Aceasta lansare a fost precedata de lansarea clipului "F*** U Romania", piesa ce contine injurii la adresa clasei politice din Romania.

Site oficial: www.20cmrecords.com

Comentarii Parazitii