BestMusic.ro » Parazitii » Discografie Parazitii » Slalom printre cretini

Album Parazitii Slalom printre cretini

Parazitii Slalom printre cretini
Lansat pe: 22 Noiembrie 2007
Casa de discuri: 20CM Records
Asculta muzica: HipHop  
cumpara
Voteaza acest album:
  • Rate
4.69 /  5 din 77 voturi

Iata un nou material marca Cheloo, Ombladon & Freaka. Nu sunt multe noutati fata de materialele precedente, insa cele existente sunt cu adevarat notabile. Ma refer in primul rand la colaborarea cu Raekwon The Chief, dar si la cele cu Killa Kela, MC Tripp, Shabazz The Disciple sau Cilvaringz.

In rest, lirica Parazitii se invarte intre aceleasi teme care le-au adus notorietatea: sexul, drogurile si politica, toate imbracate in forme de auto-ironie muscatoare, dar si de atac verbal dur. Uneori, Parazitii depasesc limita tolerantei, mai ales in ceea ce priveste femeile, homosexualii si minoritatea rroma, lucru ce le-a adus, in egala masura, contestare dar si apreciere. Insa, se stie, Parazitii s-au simtit mereu acasa in mijlocul scandalurilor.

Pe "Slalom printre cretini", mesajul legat de politicieni pare mai des abordat si mai dur, cum e pe "Vreau sa va doara", "Mesaj pentru Europa", "Pabibabum", "La limita penibilului", "Slalom printre cretini". Versurile Parazitilor devin din ce in ce mai rele intr-o lume din ce in ce mai rea. Insa atata rautate nu pare sa ajute, doar sa sublinieze faptul ca societatea in care traim se duce naibii. Din acest punct de vedere, versurile cu tenta sociala ale Parazitilor sunt ca un barometru social, mai bun decat orice sondaj. Cu alte cuvinte, cand Parazitii n-or sa mai aiba de cine sa se ia (in afara de rromi si homosexuali), inseamna ca lucrurile vor fi mergand mai bine in Romania. Pana atunci, "Slalom printre cretini" e un album de ascultat atunci cand ti-e scarba de politicieni, de indiferenta semenilor, de minciuna si ignoranta...

Auditie placuta!  

cronica de Mihnea Blidariu

 

Piese album

Albume Parazitii

Comentarii