BestMusic.ro » Pasarea Colibri » Biografie Pasarea Colibri

Biografie Pasarea Colibri

Pasarea Colibri

Pasarea Colibri este o trupa legendara de muzica folk din Romania care a iesit in evidenta printr-o abordare atipica pentru peisajul muzical romanesc de la incepului anilor '90, folosind elemente controversate precum sintetizatoare digitale si chitara bass.

In anul 1992, Pasarea Colibri a luat fiinta imediat dupa ce artistii Mircea Baniciu (chitara, voce), Mircea Vintila (chitara,voce) si Florian Pittis (voce, prezentator) au cantat impreuna la un festival din Ramnicu Valcea in cadrul unui concert sustinut cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Pentru ca spectacolul a iesit foarte bine, s-au hotarat sa ramana impreuna si sa formeze grupul Pasarea Colibri, cooptandu-l si pe Vlady Cnejevici, fost component al trupei Compact (clape).

Cei patru cantautori cu nume de referinta in industria muzicala romaneasca au lansat in anul 1995 primul lor album, “In cautarea timpului pierdut”, material discografic constituit din coveruri dupa piese mai vechi lansate in cadrul trupei Phoenix.

In perioada 1992 - 2002 au lansat 4 albume: 1995 - In cautarea cuibului pierdut, 1996 - Ciripituri, 1999 - Cantece de Bivuac, 2002 - Inca 2000 de ani.

Vreme de zece ani, Pasarea Colibri au sustinut o muzica valoroasa si au oferit fanilor spectacole memorabile.

In anul 2000, Florian Pittis a renuntat la participarea in spectacole, iar in locul lui a fost cooptat Marius Batu, fost component al grupului Poesis si colaborator permanent al grupului Holograf.

De asemenea, la inceputul anului 2003, Mircea Vintila a hotarat sa se concentreze pe cariera solo.

Pasarea Colibri inseamna din 2003 Mircea Baniciu, Marius Batu si Vlady Cnejevici, care continua sa cante impreuna cu succes.

In anul 2007, Florian Pittis a trecut in nefiinta, lasand un mare gol in sufletele milioanelor de fani de pretutindeni.

Din anul 2009, componentii formatiei au o relatie apropiata si canta impreuna ocazional, tot sub numele de Pasara Colibri.

Vlady Cnejevici a colaborat cu Baniciu in mai multe proiecte individuale, precum discul “Best-Of” lansat in 2009 si promovat prin concerte live sustinute pe intregul teritoriu al romaniei.

Discografie:

"In cautarea cuibului pierdut" (1995);
"Ciripituri" - (1996);
"Cantece de Bivuac" - (1999);
"Inca 2000 de ani" - (2002);
"10 ani" - (2003).(Best-Of Live Album)