BestMusic.ro » Pasarea Colibri » Pasarea Colibri au oferit un spectacol total pe scena Hard Rock Cafe (poze)

Pasarea Colibri au oferit un spectacol total pe scena Hard Rock Cafe (poze)


Pe 26 aprilie la Hard Rock Cafe Pasarea Colibri a oferit un spectacol total si a avut parte, pe drept, de ovatii la scena deschisa. A fost o seara demna de niste titani ai folkului, in care hiturile au curs unul dupa altul, iar rasplata oferita de spectatori a fost pe masura.

Putin dupa ora 22.00 luminile s-au stins si zambetul bland al lui Florian Pittis a dominat incaperea de pe un ecran amplasat pe scena, in timp ce vocea regretatului actor a rasunat in sala dand fiori tuturor. Cand amintirea artistului plecat prea devreme dintre noi inca plutea in aer pe scena au urcat Mircea Vintila, Mircea Baniciu, Teo Boar si Vlady Cnejevici. Intr-o clipita, Pasarea Colibri si-a luat zborul, intr-o nota melancolica: spectatorii au ascultat "Cantecul ceasornicarulului”, au avut apoi un "Vis de primavara” si s-au lasat cuprinsi de "Tristeti provinciale”, alaturi de cei patru artisti. "Intoarcerea la Orient”, a prevestit schimbarea de ton si dispozitie ce avea sa urmeze. Spectatorii au fredonat in continuare "Dealul cu dor”, "Ciresii” si "Geamuri”.

Cu Piesa "Peste rabdari (Blugii bleu-jandarm)” s-a dat startul cantatului la unison, public si trupa parca ar fi fost una: s-a palaudat si cantat pe rupte: "Canadiana”, "Dragostea e o salata” si "Viata la tara”, apoi Pasarea Colibri a parasit scena, anuntand insa ca vor reveni.

Pauza a fost animata de un moment coregrafic al personalului ce are grija de clientii din Hard Rock Cafe, iar tinerii mereu cu zambetul pe buze au cules la finalul prestatiei aplauze generoase.

Parea greu de crezut ca intensitatea atinsa la incheierea primei parti a concertului va putea fi depasita, dar indragitii artisti s-au achitat cu brio si de aceasta misiune. Parca animati de aplauzele coplesitoare/entuziaste cu care au fost intampinati la revenirea pe scena cei patru Colibri au rasfatat publicul cu inca o serie de slagare. Lordul John, Esarfa, Miruna, Pisica neagra, Hei tramvai, Strada Popa Nan sau Muguri de fluier au fost tot atatea motive pentru ca cei prezenti sa aplaude si sa cante.

"Laptaria lui Enache”, "Canarul” si "Adio deci pe curand” au reconstituti ceva din nostalgia ce pare a fi insasi esenta folkului. Dar pofta de viata a celor prezenti era deja de neoprit, la fel ca si apetitul pentru mai multa muzica buna. Cand scena s-a golit publicul si-a cerut dreptul la mai mult rasfat, ovationand formatia si aplaudand neincetat. Pasarea Colibri a revenit si a incins din nou o data atmosfera cu refrene de neuitat: "Mica Tiganiada”, "Vinovatii fara vina”, "Andrii Popa”, "Bufonul”, "Nunta”, "Te intreb pe tine soare”, "Hanul lui Manuc” au fost inca un prilej pentru aplauze furtunoase. Nu de putine ori, trupa a lasat spectatorilor placerea de canta refrenul. Desi nimeni nu parea gata sa se desparta de Pasarea Colibri, piesele "Proverbe” si "Epilog” au pus punct unei seri de neuitat, petrecuta alaturi de muzicieni de exceptie.


Fotografii realizate de Kompas Events
Mai multe stiri despre: cronici concerte  concerte 2012  recenzii concerte 
Publicat pe 30 Aprilie 2012 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram