BestMusic.ro » Pasarea Rock » Pasarea Rock lanseaza o piesa noua si anunta datele turneului national | bilete, pe Iabilet.ro

Pasarea Rock lanseaza o piesa noua si anunta datele turneului national | bilete, pe Iabilet.ro

Pasarea Rock lanseaza o piesa noua si anunta datele turneului national | bilete, pe Iabilet.ro

O invitatie la viata: traita plenar, fara rezerve, in comuniune cu semenii – aceasta e Hora fara de hotar, cel mai recent cantec al supergrupului Pasarea Rock (compus din legendarul trio Baniciu, Kappl, Lipan, alaturi de "noii vechi” colaboratori Cristi Gram, Vlady Cnejevici si Teofil Boar). Acest rock energic, extrem de ritmat, strabatut de glasul profetic al lui Mircea Baniciu, incearca sa concentreze in cateva minute sentimentul pe care il poti trai la un concert rock. La un un concert Pasarea Rock. Este un eveniment cosmic, la care toti putem participa. Dintr-o data, suntem laolalta parte din hora. Iar hora e nesfarsita...

"Este vorba de insasi viata noastra, de calusari moderni, haladuind intre est si vest, cautand in permanenta autenticitatea originilor”, spune percutionistul Ovidiu Lipan.

"Sensul existentei? Nimeni nu-l cunoaste, dar il putem descoperi in aceasta hora vartoasa, incarcata de vibratii vitale, care se confunda cu insasi viata noastra. Asta e Hora fara de hotar!” - ne marturiseste Mircea Baniciu.

"Fara hotar inseamna deschidere, acceptare, comunicare... Hora este o regasire, o revenire impreuna... pentru a reporni mai departe. Este insasi menirea trupei noastre, Pasarea Rock: aceea de a reuni culturi diferite, etnii diferite, viziuni diferite, intr-o singura hora” – declara basistul, compozitorul si aranjorul Josef Kappl, care adauga: "Muzica nu are cum sa indemne la ura sau la separare, este impotriva firii.”

Hora fara de hotar este inca o compozitie Josef Kappl, in aceeasi maniera a fuziunii rock-folclor arhaic, cu elemente de orchestratie noi, care ii vor bucura pe fanii muzicii "mai in forta”. Versurile ii apartin si de aceasta data textierului Florin Dumitrescu, cel care continua filonul clasic Foarta-Ujica, cu un stil mai extrovertit, mai adecvat contemporaneitatii.

Hora fara de hotar si Calusandra (piesa lansata in urma cu trei saptamani) se vor auzi in premiera live la Buzau pe 29 noiembrie in clubul No Limit, dupa care urmeaza: Bacau, 30 noiembrie (Club The Stage); Constana, 6 decembrie (Club Phoenix); Bucuresti, 11 decembrie (Cinema Patria); Alba Iulia, 13 decembrie (Casa de Cultura a Sindicatelor); Cluj-Napoca, 14 decembrie (Euphoria Music Hall), Oradea, 21 decembrie (Window Pub) si Timisoara, 22 decembrie (Filarmonica Banatul).

Fiecare spectacol marca Revolver va fi format din trei parti, spunand "povestea” membrilor fondatori ai grupului. Nu vor lipsi personaje mitice din Cantafabule, hituri semnate Mircea Baniciu, piese celebre ale formaiei Phoenix si compoziiile originale Pasarea Rock: Legenda, Praznic naprasnic, Pe Arges in jos, Calusandra, Zoreaua si Hora fara de hotar.

Biletele sunt disponibile pe www.Iabilet.ro!

Melodiile pot fi ascultate mai jos:
Mai multe stiri despre: going out  concerte 2014  turnee 2014 
Publicat pe 20 Noiembrie 2014 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram