BestMusic.ro » Pati Yang » Biografie Pati Yang

Biografie Pati Yang

Pati Yang

Pati Yang, pe numele sau adevarat Patrycja Hilton, este o artista poloneza de muzica alternativa.

Pati Yang s-a nascut la Vroclaw pe 26 martie 1980 si si-a petrecut primii ani de viata calatorind cu mama sa si sotul acesteia – Jan Borysewicz – liderul grupului Lady Pank.

“Polonia avea propria miscare punk, complet independenta de cea din Marea Britanie" – spune artista, fascinata de metafore.

A urmarit prin turnee trupa punk a tatalui sau vitreg si a realizat ca "singurul fel in care puteai sa scapi de cenzura regimului comunist era sa folosesti un limbaj destept. Clar m-a atras asta inca de atunci."

Muzica e ca si cum ai face baie. Cand deschizi ochii sub apa nu auzi nimic in afara de propria ta respiratie. Asta imi aminteste ca sunt inca in viata.

Pati a inregistrat primul sau album la 18 ani – Jaszczurka si  a fugit de acasa pentru a se inscrie la o scoala de muzica din Londra.

In Marea Britanie il cunoaste pe Stephen Hilton, care avea sa-I devina sot. Alaturi de el formeaza doua proiecte respectabile de muzica electronica experimentala: Children si FlyKKillie.

Pati Yang a lucrat cu David Holmes pentru coloanele sonore ale catorva filme de succes mondial: Out of Sight, Ocean’s Eleven si Ocean’s Twelve si si-a pus amprenta pe muzica filmului Tomorrow Never Dies.

In anul 2009 a lansat albumul solo Faith, Hope & Fury.

Tiberiu Crisan

Comentarii Pati Yang