BestMusic.ro » Pati Yang » Artisti alternativi polonezi vin la Control: patru nume in patru luni

Artisti alternativi polonezi vin la Control: patru nume in patru luni

Artisti alternativi polonezi vin la Control: patru nume in patru luni

Prima parte a lui 2011 aduce in clubul bucurestean Control patru nume importante ale scenei muzicale alternative culte din Polonia.

Din Ianuarie pana in aprilie, proiectul New.pl prezinta publicului roman muzica poloneza alternativa.

Vor veni la Control Pati Yang, Kino Oko, Dagadana si Loco Star, adusi in Bucuresti de Institutul Polonez si ArtVault.

Iata programul detaliat al proiectului:

Pati Yang – 21 ianuarie

Pati Yang (Patrycja Hilton) vine in Club Control cu cel mai nou proiect al sau, prezentnd piese in premiera mondiala, care puncteaza o reformulare a stilului sau unic.

Cu un numar impresionant de colaborari, de la muzica unor filme mari, albume in proiect individual pana la deschiderea unui turneu Depeche Mode, Pati Yang este, din punctul de vedere al genurilor muzicale alternative, cel mai important nume din Polonia.

Pati Yang va sustine primul concert in aceasta noua formula, la doi ani dupa lansarea celui mai recent disc al sau Faith, Hope & Fury.

Kino Oko – 24 februarie

O luna mai trziu, pe 24 februarie, New.pl il prezinta pe Kino Oko (Grzegorz Magnuszewski), dj-ul si producatorul polonez care a creat un sub-gen nou la trecerea dintre psy si trance.

Un stil aparte, lipsit de agresivitatea muzicienilor mai tineri, in acelasi timp o reverenta adusa clasicilor electronicii progresive de acum 30 - 40 de ani.

Experimentnd rockul psihedelic al anilor 60 sau 70, samba sau muzica poloneza a anilor 80, Kino Oko pune in discutie ideea de granita intre genurile muzicale, mai mult, provoaca insasi ideea de gen muzical, asezat sub semnul intrebarii.

Dagadana - 24 martie

In martie, in cadrul New.pl va putea fi ascultata trupa Dagadana, un exemplu modern de muzicieni, care imbina instrumentatie noua cu melodii si ritmuri vechi, de la sunete etnice la formule de jazz classic.

Dagadana aduc pe aceeasi scena voci procesate, sunete sintetice, contrabas si jucarii de copii, crend pe timpul concertului un univers paralel din care e greu sa mai iesi. Dagadana este formata din Daga Gregorowicz – voce, instrumente electronice, Dana Vynnytska – voce, clape si Mikoaj Pospieszalski – contrabas, vioara.

Loco Star – 16 aprilie

New.pl aduce ultimul sau concert la sfrsitul lunii aprilie, cu Loco Star, un alt trio unic in muzica europeana.

O alternativa electronica la pop, Loco Star isi descriu genul ca sensual ambient, cu influente din jazz si ritmuri de club.

Melodicitatea, sentimentalismul si armoniile emotive create de imbinarea dintre voce, clape, sintetizatoare, bass si trompeta a celor de la Loco Star completeaza seria de concerte New.pl cu inca un grup care a creat un gen propriu, aparte.

Fiecare concert din seria New.pl va fi deschis de o trupa autohtona.

Pentru fiecare dintre cele patru concerte, pretul biletului este de 20 de lei. Dupa fiecare concert vor fi disponibile bilete pentru urmatorul spectacol din cadrul proiectului, la preturi promotionale.
Mai multe stiri despre: concerte control  concerte 2011  new.pl  muzica poloneza 
Publicat pe 07 Ianuarie 2011 , de Tiberiu Crisan

Adauga un comentariu