BestMusic.ro » Paul Constantinescu » Biografie Paul Constantinescu

Biografie Paul Constantinescu

Paul Constantinescu

Paul Constantinescu (n. 30 iunie 1909, Ploiesti - d. 20 decembrie 1963, Bucuresti) a fost un compozitor roman, membru corespondent (1963) al Academiei Romane.

Studiile muzicale le-a inceput la Ploiesti in 1919, dupa care le-a continuat la Conservatorul din Bucuresti (1929-1933), avand ca profesori pe Mihail Jora (armonie, compozitie, contrapunct), Constantin Brailoiu (Istoria muzicii), Dimitrie Cuclin (estetica muzicala). Din 1933 si pana in 1935 si-a perfectionat studiile muzicale la Viena cu Franz Schmidt, Joseph Marx (compozitia).

Paul Constantinescu a fost profesor de armonie, contrapunct si compozitie la Academia de muzica religioasa, apoi la Scoala de muzica militara si la Conservatorul din Bucuresti. Paul Constantinescu a avut o activitate multilaterala in calitate de violinist, dirijor, compozitor, profesor, 18 ani la rand fiind profesor de armonie la Conservatorul din Bucuresti. A intreprins culegeri de folclor, a sustinut prelegeri, conferinte, emisiuni de radio si televiziune. A fost consilier pentru sectia de cinematografie in Ministerul Propagandei Nationale din Bucuresti si la Radiodifuziunea romana.

Comentarii Paul Constantinescu