BestMusic.ro » Paul McCartney » Bogatii lumii muzicale britanice

Bogatii lumii muzicale britanice


Fostul component Beatles , Paul McCartney, a coborat in clasamentul celor mai bogati muzicieni britanici, conform publicatiei Sunday Times, din cauza unei posibile intelegeri financiare cu fosta sa sotie.

Astfel, artistul ar putea ceda acesteia 100 de milioane de lire, cei doi aflandu-se in plina actiune de divort. Initial, presa a speculat ca divortul l-ar putea costa pe McCartney un sfert din averea sa estimata la 825 de milioane de lire sterline, insa avocatii sai au negat zvonurile.

`Dupa ce risca 100 de milioane de lire sterline intr-o eventuala intelegere cu Heather Mills, Sir Paul McCartney scade in acest an la o avere de 725 de milioane` titreaza publicatia britanica.

Lista anuala intocmita de aceasta (publicata pe 29 aprilie) prezinta cei mai instariti artisti din industria muzicala din Anglia si Irlanda.

In varful clasamentului se afla Clive Calder, seful casei de discuri care a reprezentat artisti precum Britney Spears sau `N Sync, singurul miliardar din breasla cu o avere de 1, 3 miliarde lire sterline.

Urcand un loc fata de 2006, impresarul Andrew Lloyd Webber este clasat al doilea. El l-a devansat astfel pe McCartney, care se afla pe locul 3. Simon Fuller, creatorul unor reality-show-uri precum `Pop Idol` sau `American Idol` este al 4–lea pe lista celor de la Sunday Times cu 450 de milioane.

Madonna si sotul ei Guy Ritchie sunt clasati pe locul 6 cu 275 de milioane de lire sterline, urmati de Beatles conduc detasat cu peste 1 miliard de lire, in timp ce Rolling Stones (cu vanzari record in actualele turnee) au reusit sa stranga 570 de milioane. Ei sunt insa urmati indeaproape de U2, care au mai putin cu `doar` 100 de milioane.

Lista este realizata pe baza bunurilor identificabile, incluzand propietati, terenuri, opere de arta sau actiuni la diferite companii, neluand insa in calcul banii aflati in conturile bancare.

mihai miron, bestmusic
Publicat pe 27 Aprilie 2007 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram