BestMusic.ro » Paul Van Dyk » Biografie Paul Van Dyk

Biografie Paul Van Dyk

Paul Van Dyk

Paul van Dyk s-a nascut pe 16 decembrie 1971 in Eisenhuettenstadt, Germania de Est si a crescut in Berlin-ul de Est. Inainte de reunificarea Germaniei, avea acces la cultura muzicala din vest prin intermediul posturilor de radio.

Folosind doua turntables vechi, a creat prima sa caseta cu un remix care continea ideile sale in materie de muzica. Un pic mai tarziu, in martie 1991, stilul sau unic de muzica era auzit pentru prima data de public in clubul berlinez Tresor.

Cam in aceeasi perioada, Paul a inceput colaborarea cu Cosmic Baby, rezultand proiectul The Visions Of Shiva. Astfel a produs prima sa compozitie originala: Perfect Day, aparuta in 1992 la label-ul underground MFS, care anunta o cariera promitatoare. In 1993 a creat hit-ul cluburilor din acel an cu remix-ul la piesa Love Stimulation - Humate, iar in 1994 aparea primul sau LP, denumit 45 RPM, in timp ce el sustinea show-uri in mod regulat la legendarul club E-Werk.

In urmatorii ani Paul si-a castigat respectul prin remix-uri ale pieselor unor artisti ca Inspiral Carpets, Sven Vath, Curve si New Order. Aceasta a fost pana la aparitia celui de-al doilea album al sau, Seven Ways care l-a propulsat ca unul dintre cei mai mari artisti ai muzicii electronice. Albumul l-a adus si in atentia mediei din Marea Britanie, care in general e mai conservatoare. Seven Ways a fost declarat albumul anului si l-a propulsat pe Paul van Dyk in topurile engleze si europene.

Inainte de inchiderea clubului, Paul era un guru in E-Werk, sustinand show-uri in mod regulat si avand ca invitati speciali nume mari ca Nick Warren, BT, Dave Seaman si Sasha.

In 1988, albumul 45 RPM a fost realizat si in Marea Britanie, unde a stat 2 saptamani pe locul 1, iar in Germania a fost number one pentru 4 saptamani. De asemenea a fost in topuri si in America, Australia, Olanda, Belgia si Scandinavia.

In 1998 apare triplul CD Vorsprung Dyk Technik, o colectie de 33 de piese, care a fost declarat in noiembrie 1999 ca disc de argint in UK, un lucru foarte rar pentru o astfel de aparitie. In 1999 si-a creat propria casa de discuri, Vandit Records unde a aparut si ultimul sa LP: Out There And Back.


-In martie 2004 a luat oscarul mexican pentru coloana sonora a filmului Zurdo;
-"Best Music Maker" votat de DJ Magazine;
-"Best International DJ" in 1999 la Londra;
-"Best International DJ" votat de Ministry of Sound;
-Cititorii revistei Muzik au votat setul sau de 6 ore "Gatecrasher" ca fiind una dintre cele mai bune seri de club a tuturor timpurilor;

In 2004 Paul a lucrat pentru "Rock the vote", campania menita a aduce tinerii la vot in Statele Unite. Implicarea lui Paul a marcat prima implicare intr-o astfel de campanie a unui artist de muzica electronica. El a lucrat alaturi de alti artisti precum Bono, Mary J Blige, Lenny Kravitz si The Black Eyed Peas.

Albumul "Reflections", ce ilustreaza mici istorioare din viata sa si a fost lansat anul trecut. Albumul are 13 piese si pana acum a avut 3 single-uri "Nothing But You", "Time Of Our Lives" (o prima colaborare a lui Paul cu o trupa rock, Vega 4) si "Crush". Apoi a urmat senzationala colaborare cu Heppner pentru piesa "Wir Sind Wir" ("This is Us"). Piesa a fost inspirata de documentarul realizat de Televiziunea Germana "Das Wunder von Bern".

Comentarii Paul Van Dyk