BestMusic.ro » Pharrell Williams » Robin Thicke si Pharrell Williams cer un nou proces pentru piesa "Blurred Lines" 

Robin Thicke si Pharrell Williams cer un nou proces pentru piesa "Blurred Lines" 


In urma cu doua luni, dupa un proces care a avut loc in Statele Unite, s-a decis ca cei doi artisi, Robin Thicke si Pharrell Williams, au copiat piesa lui Marvin Gaye "Got To Give It Up", atunci cand au compus hit-ul "Blurred Lines".

Potrivit The Hollywood Reporter, reprezentantii legali ai celor doi compozitori, au cerut un nou proces. Motivele? O marturie neadecvata a unui muzicolog, erori gasite in instructiunile date juratilor si probe care nu au fost de ajuns in timpul primului proces.

Reprezentantii legali ai lui Pharrell au spus ca marturia lui Thicke in ceea ce priveste asemnarea dinte cele doua piese nu a fost auzita de catre juriu, dar si ca opinia muzicologului Judith Finell a fost o informatie irelevanta.

Dupa o drama legala care a durat cateva luni, verdictul a fost unul total neasteptat: Robin Thicke si Pharrell sunt nevoiti sa plateasca familiei lui Marvin Gaye suma de 7,2 milioane de dolari.

Imediat dupa verdictul procesului, un reprezentant comun al celor doi muzicieni a spus:

"In timp ce respectam decizia curtii, ne declaram foarte dezamagiti de modul in care au fost privite lucrurile, deoarece s-a adus un prejudiciu de imagine muzicii si creativitatii. "Blurred Lines" a fost creata de mintile si sufletele lui Pharrell, Robin si T.I. Nu a fost furata de la nimeni altcineva. Vom reconsidera decizia si vom lua masuri, asa ca veti auzi de noi in curand."
Mai multe stiri despre: plagiat  procese  acuzatii plagiat  procese vedete 
Publicat pe 04 Mai 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram