BestMusic.ro » Pink Martini » 10 lucruri interesante despre Pink Martini

10 lucruri interesante despre Pink Martini

10 lucruri interesante despre Pink Martini

Romanii ii adora, iar dovada stau salile pe care fanii le umpu de fiecare data cand Pink Martini revin in tara. O vor face si pe 15 octombrie, cand vor veni sa ne prezinte cel mai nou album, "Get Happy", pe care au inclus si un cover dupa "Pana Cand Nu Te Iubeam" a Mariei Tanase. Pana ii vom reasculta live, avem 10 lucruri interesante si, probabil, mai putin stiute de publicul larg despre Pink Martini.

1. Au concertat in 42 de tari: Surprinzator, trupa a tinut evidenta exacta a numarului de tari prin care a trecut in cei 17 ani de turnee: Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Corsica, Anglia, Estonia, Franta, Germania, Grecia, UNgaria, Irlanda, Italia, Japonia, Letonia, Liban, Luxembrug, Malaesia, Mexic, Monaco, Olanda, Noua Zeelanda, Cipru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Scotia, Serbia, Singapore, Spania, Elvetia, Siria, Taiwan, Tunisia, Turcia si SUA.

2. Cea mai draga scena pentru trupa este cea a Filmarmonicii din Los Angeles.

3. Daca ati cumparat albumul, sigur informatia nu este o noutate, insa pentru ceilalti este interesant de aflat ca albumul "Get Happy", lansat de trupa in luna septembrie, contine piese in opt limbi: romana, persana, engleza, spaniola, italiana, franceza, germana si japoneza.

4.Dave Friedlander, inginerul de sunet al trupei, a lucrat pentru multi ani cu Prince, atat la albume precum "The Most Beautiful Girl In The World", "Diamonds and Pealrs", "Gone", cat si la filmul "Grafitti Bridge".

5. Thomas Lauderdale, pianistul si fondatorul orchestrei, a terminat Istorie si Literatura la Harvard, in 1992 si, desi a fost student eminent, toata facultatea si-a petrecut-o imbracat in rochii de seara (este cunoscut faptul ca artistul este gay), cantand cu orchestre sau dand petreceri la piscina.

6. Intr-un inteviu acordat Bestmusic.ro in 2011, Lauderdale a declarat ca nu are cont de Facebook, si nici nu isi va face, pentru ca ii place sa interactioneze fata in fata cu oamenii. Totusi, minunea s-a intamplat si pe 22 februarie 2013, Pink Martini a a anuntat ca fondatorul trupei si-a facut pagina, pe care insa apar informatii noi foarte rar.

7. Pink Martini a fost formata cu scopul de a canta la strangeri de fonduri si evenimente politice din Portland, iar in Europa si-a facut debutul cativa ani mai tarziu, in cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

8. Fostul presedinte ONU, Srgjan Kerim, este mare fan al trupei. Diplomatul i-a descoperit la un concert din Vancouver si a comandat 30 de CD-uri pentru a le darui partenerilor de intalniri oficiale. "E cel mai frumos compliment pe care l-am primit vreodata!"a fost raspunsul public al lui Lauderdale

9. La primul concert din Romania, sustinut pe 27 octombrie 2007, solista China Forbes a ramas fara bagaje in aeroportul de la Bucuresti, asa ca a fost nevoita sa mearga in mall la cumparaturi. Concertul a depasit orice asteptari in materie de bilete vandute, fiind sold-out.

10. Solista Storm Large, care a inregistrat prima data cu Pink Martini pentru albumul "Get Happy", se auto-intituleaza "omnivora sexual". Artista este de fapt bisexuala, insa marturiseste ca nu ii place termenul acesta.

Volksbank sustine bucuria muzicii vintage

Te invitam la o incursiune in lumea ritmurilor si armoniilor. De la jazz la clasic sau latino, de la piese romanesti pana la coloane sonore celebre, Pink Martini promite un nou spectacol live electrizant.

evenimentevolksbank.ro/
Mai multe stiri despre: advertorial  concerte 2013  lucruri pe care nu le stiai despre 
Publicat pe 04 Octombrie 2013 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram