BestMusic.ro » Poesis » Biografie Poesis

Biografie Poesis

Poesis

Grupul folk Poesis a luat nastere in anul 1977 la Casa de Cultura din Constanta, initial in formula de trio: Marius Batu, Eugen Baboi si Dicran Asarian.

Ulterior, Dicran Asarian a parasit scena muzicala pentru teatrul de marionete din Constanta. In perioada 1982-1985 activitatea Poesis s-a invartit in jurul Cenaclului Flacara. Dupa desfiintarea cenaclului, Marius Batu a plecat in Germania, unde a trait ca muzician profesionist. S-a mutat apoi in Canada. In timp ce Marius Batu era plecat, Eugen Baboi a lucrat o perioada ca geolog, apoi ca editor la Radio Romania Actualitati. In 1994, odata cu revenirea lui Marius Batu in tara, Poesis se reuneste. In septembrie 1996, apare primul album de studio Poesis, "Cantec soptit", sub egida Roton.

La doar doua saptamani de la lansare, Eugen Baboi paraseste la randul sau Romania, pentru a se stabili in orasul canadian Calgary. Acolo va lucra ca inginer geolog si va incepe sa compuna muzica de film si de televiziune. In tot acest timp, Marius Batu se implica in realizarea mai multor albume. Numele sau figureaza pe copertile discurilor "Holograf 69% Unplugged", "Undeva departe" si "Holografica" al celor de la Holograf. De asemenea, Batu si-a adus un aport la realizarea unor albume semnate de Ducu Bertzi, Dinu Olarasu si Mircea Vintila.

In anul 2001, Batu devine membru al trupei Pasarea Colibri, ocupand locul ramas vacant in urma plecarii lui Florian Pittis. Vocea sa poate fi auzita pe albumul "Inca 2000 de ani", lansat de Pasarea Colibri in 2002. In noiembrie 2007 apare "Babilon", cel de-al doilea album Poesis. Discul, editat de A&A Records, a fost imprimat atat in Canada, cat si in Romania. In 2009 si 2011, grupul are ocazia sa concerteze in cadrul festivalului Folk You! de la Vama Veche, alaturi de reprezentanti de seama ai folkului romanesc: Nicu Alifantis, Maria Gheorghiu, Mircea Baniciu, Victor Socaciu, Ducu Bertzi, Vasile Seicaru etc.

Pe 18 aprilie 2012, Poesis va sustine un concert special, la Teatrul Excelsior din Capitala, care marcheaza lansarea discului cu numarul trei: "Creanga de aur".