BestMusic.ro » Poesis » Poesis lanseaza albumul "Creanga de aur"

Poesis lanseaza albumul "Creanga de aur"


Grupul folk Poesis, cunoscut datorita unor melodii ca "Nu stiu in ce parte se afla apusul", "Cantec soptit" si "Babilon", lanseaza in aceasta primavara cel de-al treilea album din cariera.

Discul se numeste "Creanga de aur" si va fi prezentat publicului in cadrul unui concert special, ce va avea loc pe data de 19 aprilie, la Teatrul Excelsior din Capitala. Alaturi de Eugen Baboi si Marius Batu, pe scena vor mai cvartetul feminin Quart' Elle si Mugurel Vrabete, basistul formatiei Holograf. Pretul unui bilet este de 75 de lei.

Poesis a luat fiinta in anul 1977 la Casa de Cultura din Constanta. La sugestia lui Nicu Alifantis grupul se alatura in anul 1982 Cenaclului "Flacara", unde va canta pana in anul 1985.

Primul album Poesis, "Cantec soptit", apare abia in anul 1996. Trupa se dizolva dupa ce Eugen Baboi se stabileste in Canada. Poesis isi reia activitatea in 2007, an in care lanseaza un al doilea disc, intitulat "Babilon".

In 2009 si 2011, grupul are ocazia sa concerteze in cadrul festivalului Folk You! de la Vama Veche, alaturi de crema folkului romanesc: Nicu Alifantis, Maria Gheorghiu, Mircea Baniciu, Victor Socaciu, Ducu Bertzi, Vasile Seicaru etc.

Autor: Catalin Pavel
Mai multe stiri despre: lansari albume  albume 2012 
Publicat pe 19 Martie 2012 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram