BestMusic.ro » Proconsul » Biografie Proconsul

Biografie Proconsul

Proconsul

In 1999 devin cunoscuti, desi cantau de mult timp impreuna , cu maxi single-ul de debut De la rusi...

Convinsi ca pot reusi pe scena mare, isi schimba numele din Take five in Proconsul, si compun primele piese originale. Materialul care contine si piesele De la rusi..., Barosanu'. se bucura de succes imediat.

In 2000, cu piesa Cerul obtin locul 3 la festivalul de la Mamaia, sectiunea creatie.

Este o perioada in care lucrurile mergeau greu pentru formatie, ei fiind nevoiti sa vanda din instrumente pentru a putea ramane impreuna (acest moment a inspirat piesa „Fara prieteni”). Fara stirea colegilor, Dragos Dinca trimite piesa la preselectie la Mamaia si surprinzator pentru ei se si califica.

In acelasi an, apare albumul Tatuaj in care sunt incluse piesele Cerul, Fata cu tatuaj, De la Rusi.

Proconsul este prima trupa din Romania care castiga trofeul Cerbul de aur.

In anul 2001, Proconsul lanseaza un nou album: „Mi-ai luat inima”. Acest album a avut un succesc enorm cu singel-uri ca: Zbor, Mi-ai luat inima, Cerul, Despre tine, Spune-mi despre noi.

In 2002 Karcsi paraseste formatia, locul lui fiind luat de Florin Barbu, ex Blazzaj, Timpuri Noi. Primul concert in noua componenta a fost pe 1 Martie, la Pitesti.

In 2002, albumul „Mi-ai luat inima” se transforma in album de aur, datorita celor peste 50.000 unitati vandute. In acelasi an, impreuna cu copii Scolii Americane lanseaza single-ul „Mama Terra’, ocazie cu care se reediteaza albumul „Mi-ai luat inima” intr-o editie speciala, avand aceasta piesa bonus track.

In 2003 apare al patrulea produs „Proconsul 10 Povesti” iar single-ul „Nu mi-e bine fara tine” are un videoclip inedit.

Urmeaza apoi in 2004 albumul „5” care marcheaza cinci ani de Proconsul. Albumul contine numai piese de 5 stele ale celor cinci membrii.

In 2005 concertul „Balade.Pentru tine” sustinut la Teatrul National din Bucuresti se bucura de o mare apreciere a publicului.

Multe premii si distinctii de genul Cel mai bun grup al anului, Cea mai buna piesa a anului, Cea mai buna voce masculina a anului, Cel mai bun basist...completeaza palmaresul trupei, dar cel mai pretios trofeu dintre toate este dragostea aratata de fanii lor in toti acesti ani.
 
Site oficial: www.proconsul.com.ro
Casa de discuri: Roton

Comentarii Proconsul