BestMusic.ro » Queen » Stiai ca astazi pe 29 aprilie 1985, Freddie Mercury lanseaza albumul solo "Mr. Bad Guy"?

Stiai ca astazi pe 29 aprilie 1985, Freddie Mercury lanseaza albumul solo "Mr. Bad Guy"?

Stiai ca astazi pe 29 aprilie 1985, Freddie Mercury lanseaza albumul solo "Mr. Bad Guy"?

Poate ca pentru multi orice zi e una oarecare fara o semnificatie anume. Dar pentru lumea muzicii fiecare zi reprezinta un mix de evenimente care au scris istorie. In fiecare zi va prezentam momentele care au ajutat la crearea uneia dintre cele mai frumoase si nemuritoare "religii" - muzica.

Iata evenimentele care s-au petrecut de-a lungul anilor pe data de 29 aprilie.

1985 - Freddie Mercury lanseaza albumul solo "Mr. Bad Guy". Chiar daca in Marea Britanie materialul s-a vandut bine, in Statele Unite nu a ajuns nici macar in top 150.

Materialul contine 11 piese si a fost inregistrat in perioada in care trupa Queen se afla intr-o pauza. "Mr. Bad Guy" a asa cum spunea Freddie, a fost dedicat "to my cat Jerry—also Tom, Oscar and Tiffany, and all the cat lovers across the universe—screw everybody else".

Inregistrarile pentru acest album au durat aproximativ doi ani din cauza faptului ca Mercury era ocupat cu activitatile trupei Queen si nu reusea sa stranga suficient material. Toate piesele incluse pe acest album sunt compuse de el.

Alte evenimente:

1980 - Black Sabbath incep primul turneu cu Ronnie James Dio ca solist vocal.

1998 - Steven Tyler isi rupe genunchiul in timpul unui concert. Un intreg turneu este amanat.

1949 - S-a nascut Francis Rossi (Status Quo).

1973 - S-a nascut Mike Hogan (The Cranberries).

1942 - S-a nascut Klaus Voorman (Manfred Mann).

1976 - Dupa ce sustine un concert in Memphis, Bruce Springsteen incearca sa sara un gardul casei in care locuia Elvis Presley, pentru a-l vedea pe "Rege". Este escortat de paznici afara si i se pune ca Presley nu se afla acasa.

1999 - Tommy Lee paraseste Motley Crue dupa ce se impaca cu Pamela Anderson , pentru a se ocupa de familia sa si de trupa sa Methods Of Mayhem.

1933 - Se naste Willie Neslson.
Mai multe stiri despre: calendar muzica  evenimente muzica  calendar evenimente 
Publicat pe 29 Aprilie 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram