BestMusic.ro » R.A.C.L.A. » Biografie R.A.C.L.A.

Biografie R.A.C.L.A.

R.A.C.L.A.

Pagina oficiala a trupei R.A.C.L.A.:
 
Biografie:
Primii. 20 de ani de hip hop in Romania
 
R.A.C.L.A. (Rime Alese Care Lovesc Adanc) este una dintre cele mai vechi formatii de hip hop din Romania. Infiintata in 1993 de fratii Calin si Daniel Ionescu (cunoscuti initial sub numele de Krash-X si Big Demo, iar apoi sub pseudonimele Rimaru si Clonatu), a lansat in 1995 primul album de hip hop din Romania - Rap-Sodia efectului defectului.
Al doilea album creat este Incursiune in real (1996), insa nu a fost lansat niciodata. Singura piesa aparuta de pe acel album este Certitudine-n deces, publicata in compilatia MARPHA - Romanian Hip Hop
In anul urmator a aparut insa Cei care te calca pe cap, considerat la vremea respectiva cel mai bun album de hip hop al anului. Acest album oferea cateva melodii inedite, printre care si piesa Anarhia, o colaborare cu trupa rock Cargo. 
In 1998 Clonatu decide sa paraseasca cariera muzicala, asa incat albumul Rimedebine este un album solo Rimaru. Si acest album are un succes deosebit la public, prin piese ca Rimedebine (impreuna cu Sindicatul RAN/s), Strict sau Nea Suciu.
In anul 1999 apare maxi-single-ul Nu ma uita, o colaborare cu Anda Adam. Rimaru ii coopteaza in trupa pe K-gula si DJ Dox pentru albumul Plus Infinit (2000), iar in anul 2001 apare E.P.-ul Patratul Rosu.
Urmatorul album al trupei - DEXteritate - a fost lansat in anul 2005 in componenta Rimaru si Connect-R, care apoi a ales o cariera solo. Piesa 2 in 1 a readus trupa in topuri, iar Forme si schimbari (cu VeritaSaga), Lingvistica, Starea natiunii sau O lacrima pentru Pamant au redefinit mesajul formatiei, caracterizat printr-un discurs social protestatar, cu valente spirituale. 
In 2007 Rimaru se reuneste cu unii din membrii Sindicatului RAN/s pentru aparitia mult asteptatului album Creuzetul, pentru ca in perioada urmatoare sa se concentreze pe colaborari cu Cumicu (Niciodata, Din placere), Deliric1 (Cox), DOC (Politia rap) sau raku (Hip hop didactic).
 
Premii: 
Microfonul de aur pentru "Cel mai bun album - Plus Infinit" (2000)
Microfonul de aur pentru "Cel mai bun grup" (2000)

Comentarii R.A.C.L.A.