BestMusic.ro » Randi » Biografie Randi

Biografie Randi

Randi

Randi, pe numele sau adevarat Andrei Stefan Ropcea, este un cantaret de muzica dance nascut pe data de 23 mai 1983, la Pitesti.

Cand era mic, Randi era foarte nazbatios, dar avea si momente in care manifesta o seriozitate care ii facea pe parintii sai sa se intrebe daca nu cumva era un copil precoce.

Randi iubea atat de mult muzica si dansul incat ajunsese sa imite foarte bine cantaretii care erau in voga atunci, dar singura care ii observase talentul a fost bunica.

`Mama ma incuraja mereu in ceea ce priveste solistica, pianistica. De foarte multe ori, mic si cu chef de joaca fiind, vroiam sa ma las de pian si plangeam ore in sir ca sa o impresionez pe mama, noroc ca am avut niste parinti greu de impresionat`, isi aminteste Randi.

In scoala generala a fost un elev relativ cuminte, bun la invatatura si iubit de profesori.

`Am fost si sunt un om care nu suporta nedreptatile, de la orcine ar veni, si atunci cand eu sau altcineva din clasa eram persecutati, ghici cine se ridica in picioare si protesta? Ropcea Andrei, copilul a doi profesori respectati in acea institutie, un copil despre care multi spuneau ca-l caracterizeaza expresia `branza buna in burduf de caine``, spune Randi.

In liceu, Randi a avut cateva tentative de a se lansa in muzica. Dar fiind din provincie, lucrurile nu se desfasurat atat de repede pe cat si-ar fi dorit el.

In 2004, Randi este cooptat in proiectul Morandi. Andrei si Marius se stiau de la studio si au decis sa scoata pe piata o piesa, dar sa nu fie cunoscut autorul. Zis si facut. Au lansat videoclipul 'Love Me', la primul lor single si nimeni nu stia despre cine este vorba. Pana la urma, au decis sa-si deconspire identitatea.

Dupa 'Love Me' au urmat hiturile 'Beijo La La' si 'Africa'. Au inceput sa vina si concertele in Rusia, a urmat lansarea albumului 'N3XT' si apoi promovarea in Europa.

In vara lui 2009, Morandi anunta un nou album, `Zebra`. Sunt promovate de pe acest disc singleuurile `Colours`, `Rock The World`, `Midnight Train` si `Serenada`.

La inceputul lui 2011, Randi incepe sa lucreze ca producator pentru alti artisti, printre care Mishelle si Shaka Muv (Miruna).

In octombrie 2011, Randi lanseaza `Anybody`, primul sau videoclip din cariera solo.