BestMusic.ro » RoadKillSoda » Biografie RoadKillSoda

Biografie RoadKillSoda

RoadKillSoda

RoadKillSoda este un proiect rock 'n roll cu influente stoner si sludge metal. Membrii trupei activeaza in alte formatii cunoscute, precum Luna Amara, Tep Zepi sau Mediocracy. In octombrie 2011 trupa isi lanseaza albumul de debut intitulat "A Fucked Up Trip Gone Bad". Se autodescriu ca "rock 'n roll with a bad temper".

RoadkillSoda inseamna:
Sebastian Stancu (Spiritual Ravishment) - voce;
Mihnea Ferezan (Tep Zepi, M-51, ex-Luna Amara) - chitara;
Victor “Vava” Ferezan (Tep Zepi) - bas;
Alex “Para” Ghita (Mediocracy, Traum, Environments) - tobe.

RoadkillSoda, una din putinele formaii de stoner metal din Romania, readuce pe scena stilul oldschool cu tricouri homemade, blugi rupi i inregistrari pe casete, toate pe principiul DIY – “do it yourself”. “Live life to the fullest because you never know what tomorrow might bring” este tema ce se regasete in melodiile lor si care defineste stilul de viata al celor patru membri.

In cei doi ani de activitate, trupa a lansat un EP care poate fi descarcat gratuit si s-a bucurat de critici pozitive din partea publicatiilor de specialitate. Alaturi de solistul Sebastian Stancu, RoadkillSoda si-a gasit cea mai potrivita si puternica voce, iar, in aceasta formula, a sustinut deja concertele celor de la Karma to Burn atat in Bucuresti, cat si in Cluj-Napoca – aparitii aclamate si primite cu entuziasm.

Instrumentalul este compus de catre Mihnea, Para bate “like there’s no tomorrow”, iar Vava adauga cu mult sarm sunetul sau inconfundabil de bas. Liniile de voce ii aparin lui Sebi care, prin timbrul lui unic, trimite imediat ascultatorul cu gandul la stilul de viata rock’n’roll si care transforma fiecare concert intr-o petrecere.

Dupa mult asteptata lansare a albumului de debut “Oven Sun”, RoadkillSoda, o formatie “R’n’R with a bad temper”, pleaca acolo unde se simte cel mai bine – pe drum, spre concerte in cat mai multe orase ale tarii si, in curand, in afara ei.

RoadkillSoda este imaginea saptezecista a soimului American, a Dodge-ului prafuit, a tricourilor rupte, tatuajelor, sub motto-ul “beards, booze, naked chicks and good vibes”.

Grupul s-a format ntr-un cadru cu “fum, frig, lumina difuza, muzica fara limita de volum si fara voce” ca jam-session-uri de chitara si tobe n iarna 2010/2011, initial ntre Mihnea si Para.

Apare astfel un set de experimente de stoner, sludge, psihedelic si r’n’r, sub numele RoadkillSoda. Vava, “Mihnea’s brother form the same mother”, preia adesea subestimatul loc de basist, plusand cu un sunet de bas murdar care nu trece neobservat. La fel de spontan ca ntregul proiect, apare n acelasi an EP-ul de debut - “A Fucked Up Trip Gone Bad”- nregistrat live n sala de repetitii si distribuit mpreuna cu label-ul Asiluum n 2011.

Proiectul, la scurt timp dupa stadiul de mostra, devine fresh RoadkillSoda, intens si neconventional. In 2012, lui Mihnea, Para si lui Vava li se alatura Sebi, capatandu-si astfel, fara compromis, forma si culoarea ideale ntre muzica, atmosfera si personajele de pe scena si din jurul ei.

In mai putin de un an s-a conturat si nregistrat DIY primul album oficial.

Albumul “Oven Sun” reprezinta trairile individului trezit n pustietate, nevoit sa admire surprins si sa accepte ambele stari, bune sau rele. De la miraje si oaze la arsura soarelui si desertul interminabil, albumul este o metafora a trairii din perspectiva RoadkillSoda. Un «Happy-end» descris prin jale si deznadejde si situatii nu tocmai roz, parcurse cu o masca de suras marsav, albumul rezuma cel mai bine expresia «F**k ‘em with a smile».

Comentarii RoadKillSoda