BestMusic.ro » Robert Pattinson » Biografie Robert Pattinson

Biografie Robert Pattinson

Robert Pattinson

Pe numele sau adevarat Robert Douglas Thomas Pattinson, frumuselul idol englez al domnisoarelor si chiar al doamnelor este actor, model, muzician si producator si s-a nascut pe 13 mai 1986.

Pattinson si-a inceput cariera cu rolul lui Cedric Diggory in "Harry Potter and the Goblet of Fire", unde moare ucis de Vauldemort. Ulterior a dat hitul in lumea cinematografica prin rolul lui Edward Cullen din seria Twilight, devenind astfel unul din cei mai bine platiti si cei mai bine cotati actori de la Hollywood. Considerat de multe dintre fane unul din cei mai sexy barbati in viata, Rob a ocupat un loc si in lista Celor mai influenti 100 de oameni din lume in revista Time si in topul 100 de Celebritati Forbes.

Nascut la Londra, Pattinson a crescut alaturi de parintii Richiard - importator de masini vintage si Clare - angajata la o agentie de modelling, dar si de cele doua surori mai mari ale lui, Lizzy si Victoria.

La varsta de 15 ani, Robert a inceput sa aiba roluri de amator la  Barnes Theatre Company, dupa care a avut primul rol oficial in  Curse of the Ring (2004).

In 2003 a primit rolul lui  Cedric Diggory in Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) si de acolo a inceput perioada lui de glorie.

Desi este cunoscut mai degraba pentru calitatile lui actoricesti, Robert este un muzician talentat si canta la pian si chitara, pentru care a luat lectii incepand cu varsta de trei, respectiv cinci ani.

Frumuselul a marturisit ca sporturile sale preferate sunt mai degaba darts si biliard, decat snowboard si fotbal, asa cum declarase la audiile pentru Harry Potter.

Actorul a pastrat legaturi stranse cu  Stanislav Ianevski si Katie Leung, colegii sai din distributia "Pocalului de Foc" si a dezvoltat o relatie romantica in ceea ce o priveste pe partenera sa din Twilight, Kristen Stewart.

In 2012 a fost in atentia presei de scandal pentru ca iubita lui, Kristen, si-a cerut scuze public dupa ce a fost surprinsa de paparazzi imbratisandu-se romantic cu regizorului Rupert Sanders, alaturi de care lucra la filmul ei Snow White and the Huntsman.