BestMusic.ro » Scott Bradlee & Postmodern Jukebox » Adam Kubota (Postmodern Jukebox): 'Veniti la concertul nostru si aduceti-mi o sticla de palinca!' (Interviu)

Adam Kubota (Postmodern Jukebox): 'Veniti la concertul nostru si aduceti-mi o sticla de palinca!' (Interviu)

Adam Kubota (Postmodern Jukebox): 'Veniti la concertul nostru si aduceti-mi o sticla de palinca!' (Interviu)

Celebrul proiect muzical Postmodern Jukebox revine in concert la Bucuresti, pe 29 martie, iar noi am profitat de aceasta ocazie pentru a-i pune cateva intrebari lui Adam Kubota, basistul formatiei. Ce am aflat, va invitam sa descoperiti si voi in interviul de mai jos.

BestMusic: Cum s-a nascut ideea acestui minunat proiect?

Adam Kubota: Pai, nu este ideea mea, este ideea lui Scott Bradlee. In tinerete ii placea foarte tare sa cante la pian, in stilul vremurilor vechi, si a incercat sa-si impresioneze prietenii reinterpretand piese pop intr-un stil asemanator jazz-ului. Asa si-a dezvoltat abilitatea de a crea diverse versiuni jazz pentru piese pop.

BestMusic: Cum alegeti piesele pe care le interpretati? Exista un tipar?

Adam Kubota: Incercam sa gasim piese cunoscute, care plac oamenilor, care sunt populare sau au fost extrem de cunoscute in urma cu ceva timp. Incercam sa gasim o modalitate de a le face interesante sau de a le schimba semnificatia. Daca suna bine, poate schimba perspectiva oamenilor asupra lor. De asemenea, solistii cu care colaboram sunt de talie inalta, internationala, inclusiv de pe Broadway.

BestMusic: Pisele voastre nu sunt chiar coveruri, sunt, mai degraba, piese clasice cu un "twist" special. Care este genul cu care preferati sa lucrati?

Adam Kubota: Nu e neaparat un gen, cred ca este mai degraba ceva ce ne aduce impreuna, precum dragostea pentru jazz, Motown, Doo Wop si, de asemenea, muzica pop sau hip-hop, ne plac toate. Toate sunt la fel de interesante si nu exista nici un motiv pentru care sa alegem un singur gen. Iti pot place toate si le poti amesteca.

BestMusic: Cand ati demarat acest proiect, nu v-a fost frica ca oamenii ar putea crede ca va folositi de muzica altor artisti pentru a avea succes?

Adam Kubota: Nu, deoarece este totul despre jazz. O multime de hituri sunt bazate pe ideile unui alt artist si transformate. Toti maestrii jazzului , de la Duke Ellington, Miles Davis la Ella Fitzgerald, cantau piesele altcuiva, dar cu o amprenata personala. Asadar, nu este decat o traditie, de cateva secole, in muzica de a fura sau imprumuta, asa cum zice si proverbul "Un artist bun va imprumuta, insa cel mai bun va fura". Este o ideea foarte buna atunci cand gasesti o cale de a le folosi (piesele) si de a le face interesante.

BestMusic: Aveti un mod autentic de a crea o atmosfera muzicala speciala. Care este piesa pe care preferati sa o cantati live?

Adam Kubota: Acum colaboram cu un talent international pe nume Maiya Sykes. Daca i-ati ascultat piesele, ea reinterpreteaza hip-hopperi, persoane din jazz sau beatboxeri. Ar trebui sa ascultati varianta ei pentru "Juicy" de la Notourius.

BestMusic: Aveti atat de multi urmaritori pe Youtube, credeti ca streamingul online este o unealta importanta pentru trupele zilei de azi?

Adam Kubota: Da, cu siguranta, cred ca este cea mai importanta. Iti doresti sa le oferi oamenilor cat mai multe oportunitati de a-ti experimenta muzica, odata ce ai facut acest lucru, ai pus piciorul in prag, cum s-ar zice. Odata ce oamenii sunt expusi unei muzici care le place, vor dori sa afle despre show-urile tale, vor dori sa stie cat mai multe lucruri despre tine, ceea ce cred ca este foarte important. Imi doresc doar ca serviciile de streaming sa plateasca mai multi bani artistilor, trebuie s-o faca pentru ca daca nu, nu cred ca vor deveni mai populare (utilizate).

BestMusic: Care sunt planurile voastre pentru 2017?

Adam Kubota: 2017 ne aduce in mijlocul turneului european, si vom fi aici pana la mijlocul lunii aprilie ca mai apoi sa ne intoarcem la turneele americane pe care le vom imparti cu o formatie pe nume Straight No Chaser. Acestea se vor termina la vara si vom merge sa cantam din nou in Noua Zeelanda si Australia, unde vom canta intr-o locatie numita Opera House, ceea ce este extrem de interesant. Vom merge in toata lumea, la fel ca in 2016, vom continua sa colaboram cu artisti uimitori, sa cream mai multe videoclipuri si sa ne dezvoltam show-urile live.

BestMusic: Ce parere aveti despre faptul ca urmeaza sa cantati din nou la Bucuresti? Aveti vreun mesaj pentru fanii din Romania?

Adam Kubota: Iubim Romania si ne-am distrat de minune ultima oara cand am fost in Bucuresti. Cred ca a fost prima vizita in Romania pentru toti membrii trupei si a fost uimitor cat de multa lume a venit sa ne sustina. Am avut ocazia sa petrecem si o jumatate de zi in Sibiu si a fost minunat sa vedem si acea parte a Romaniei, foarte diferita fata de Bucuresti. As spune doar: veniti la concertul nostru si aduceti-mi o sticla de palinca!
Publicat pe 20 Martie 2017 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu