BestMusic.ro » Sean Paul » Biografie Sean Paul

Biografie Sean Paul

Sean Paul

Sean Paul, pe numele sau complet Sean Paul Ryan Francis Henriques, este un cantaret de muzica dancehall, nascut pe data de 8 ianuarie 1963, in Kingston, Jamaica.

Parintii lui Sean Paul sunt ambii atleti, insa mama sa este si o cunoscuta pictorita. Familia lui Sean Paul a fost cu precadere indreptata catre domeniul sportului, fapt ce l-a influentat si pe artist. De la 13 pana la 21 de ani, Sean Paul a fost jucator profesionist de polo, dupa care a renuntat la aceasta meserie pentru a se dedica muzicii.

Sean Paul a fost descoperit de un manager, dupa ce cineva l-a confundat cu un artist foarte cunoscut si apreciat in Jamaica, Super Cat.

Incantat de ceea ce aude, managerul i-a propus lui Paul sa inregistreze o piesa. Asa s-a 'nascut' 'Baby Girl'.

In 2000, Sean Paul a lansat albumul de debut 'Stage One'. In 2002, a inceput sa lucreze cu o echipa de producatori din Toronto, Jae Blaze si Blaze Entertainment si a anuntat lansarea celui de-al doilea album, 'Dutty Rock'.

Albumul a inregistrat un succes mondial peste asteptarile lui Sean Paul. Singleurile 'Gimme The Light' si 'Get Busy' au ajuns in fruntea topului Billboard Hot 100. iar discul s-a vandut in peste sase milioane de exemplare.

In acelasi timp, Sean Paul se afla in Billboard si cu o colaboarare. Singleul lui Beyonce ft Sean Paul, 'Baby Boy' a fost un real succes, urmat la scurt timp de hitul 'Breathe', cantat de Sean Paul si Blu Cantrell.

Reputatia lui Sean Paul era dej foarte solida si mai multi artisti si-au dorit colaborari cu el.

Intre 2005-2008, Sean Paul a lucrat la cel de-al treilea album, 'The Trinity'. Cinci hituri au rezultat de pe acest disc: "We Be Burnin'", "Ever Blazin'", "Give It Up to Me", "Never Gonna Be The Same" si "Temperature".

In august 2009, Sean Paul a lansat albumul 'Imperial Blaze', cu lead single-ul 'So Fine'.

In 2011, Sean Paul a anuntat ca lucreaza la un nou album. Primul single a fost lansat in vara si a fost un adevarat hit in Europa.

Sean Paul a concertat de doua ori in Romania. In 2007 a sustinut un recital la Premiile MTV Romania, decernate la Sibiu, iar in iunie 2010 a concertat la Turabo Summer Club.