BestMusic.ro » Selena Gomez » Biografie Selena Gomez

Biografie Selena Gomez

Selena Gomez

Selena Gomez, cantareata si actrita americana, s-a nascut pe 22 iulie 1992, in Grand Prairie, Texas.

Selena Gomez are radacini latine, tatal ei fiind pe jumatate mexican, iar mama (actrita de meserie) pe jumatate italianca.

Parintii Selenei Gomez au divortat pe cand ea avea doar 5 ani. Ramasa in grija mamei, copila se delecta imitand-o pe aceasta in timp ce-si pregatea rolurile. Asa a prins gustul actoriei inca de timpuriu.

La 7 ani, Selena Gomez aparea deja pe micul ecran, in serialul `Barney & Friends`. Ceva mai tarziu avea sa obtina primul ei rol intr-un film, `Spy Kids 3-D: Game Over`.

In 2004, Selena Gomez a fost descoperita de Disney Channel. A dat probe pentru doua seriale Diney `What's Stevie Thinking?` si `Arwin`, dar niciunul nu a ajuns sa fie filmat.
In 2007, Selena Gomez a primit rolul principal in serialul `Wizards of Waverly Place` ca Alex Russo. Chiar de la primele episoade, filmul s-a dovedit a fi un succes, milioane de tineri din America gasindu-si un nou idol in persoana Selenei Gomez.

In 2008, Selena Gomez a fost distribuita in filmul `Another Cinderella Story`, iar un an mai tarziu a primit unul dintre rolurile principale in `Ramona and Breezus`.

In iunie 2009. Selena Gomez a aparut in filmul Disney `Princess Protection Program`, alaturi de Demi Lovato.

In toamna lui 2011, Selena Gomez a aparut in primul film pentru marele ecran, `Monte Carlo`, alaturi de Leighton Meester si Katie Cassidy.

Selena Gomez si muzica

In paralel cu cariera de actrita, Selena Gomez s-a concentrat si asupra muzicii.

A inceput prin a canta trei dintre piesele de pe coloana sonora a filmului `Another Cinderella Story`. Apoi a interpretat o piesa de pe soundtrack-ul filmului `Tinker Bell`.

In iulie 2008, in ziua in care implinea 16 ani, Selena Gomez a semnat un contrat cu Hollywood Records, labelul detinut de Disney. Asa a inceput sa lucreze la primul album solo, insa inregistrarile erau destul de groaie din cauza programului incarcat.

In 2009, Selena Gomez si-a luat band, The Scene, iar in septembrie a lansat primul album, intitulat `Kiss and Tell`. Hitul ei a fost atunci `Naturally`.
Al doilea album Selena & The Scene `A Year Without Rain` a fost lansat in septembrie 2010. Hitul de pe acest disc a fost `When the Sun Goes Down`.

Pe langa muzica si film, Selena Gomez este implicata in multe alte proiecte de caritate, de anteprenoriat, de entertainment si fashion.

De la inceputul lui 2011, Selena Gomez are o relatie cu Justin Bieber.