BestMusic.ro » Shaggy » Discografie Shaggy » Intoxication

Album Shaggy Intoxication

Shaggy Intoxication
Lansat pe: 13 Noiembrie 2007
Casa de discuri: Vp Records
Asculta muzica: Pop  
Voteaza acest album:
  • Rate
0 /  5 din 0 voturi

Acest nou album semnat Shaggy nu aduce mari schimbari in plan stilistic. Artistul continua pe drumul batatorit de creatiile anterioare, invartindu-se in aceeasi zona de reggae/ ragga/ hip-hop.

Ascultarea unui album Shaggy ridica o singura problema serioasa – aceea de a intelege textele, intrucat pronuntia sa jamaicana face aproape de neinteles engleza in care sunt cantate. De aceea, poate ar trebui, mai curand, sa facem lumina in acest capitol...

"Can’t Hold Me" e o piesa despre cum trebuie sa ai coloana vertebrala, sa fii sincer cu tine insuti, ca si despre nevoia de a te lupta pentru propriile drepturi si convingeri.

"Bonafide Girl" ne spune ca e frumos si bine sa-i fii fidel alesei inimii. "Intoxication" condamna consumul excesiv de alcool, care te poate duce la gesturi necugetate; in afara de asta, piesa pare a fi cea mai potrivita pentru a deveni single-ul albumului.

"Those Days" e un cover dupa "Those Were The Days, My Friend" a lui Mary Hopkins. N-as spune ca varianta de fata aduce ceva in plus...

"More Woman" revine la tema infidelitatii, cam la fel si "Woman Scorn", care trateaza intr-o maniera amuzanta momentul in care esti prins inselandu-ti iubita.

"Mad Mad World" e mai serios, atragand atentia asupra problemelor cu care se cofrunta umanitatea sec. XXI – crime, razboaie, arme nucleare, conflicte etnice.

"Out Of Control"...ei bine, n-am reusit sa le pricep pe toate...oricum, un cantec ce nu iese, muzical, din stilul obisnuit. "Church Heathen" e o piesa care ii condamna pe acei crestini ce apar la biserica doar duminica, neglijand principiile crestine in restul timpului. Problema e ca o muzica atat de...lasciva ca a lui Shaggy poate fi cu greu un suport valabil pentru asemenea lectii de morala.

"Wear Di Crown" critica lumea concursurilor de frumusete, in timp ce "Criteria" ne vorbeste despre cum ii plac lui Shaggy femeile.

"Body A Shake" e un cantec obraznic despre cat de bine e "sa marchezi", ca sa spun asa. Akon apare pe "What’s Love" si ne explica, laolalta cu Shaggy, cum sa faci sa-ti parasesti iubita, ca sa poti sa ramai liber pentru cine stie ce alte aventuri viitoare...

"Holla At You" nu e altceva decat un lung text de agatat tipe. "All About Love" este, evident, despre dragoste... Albumul are si doua bonus-track-uri, "Wrong Move" si "Reggae Vibes" care nu ies din tonul obisnuit, poate ultima, putin, mai...reggae decat restul.

In concluzie, daca va place Shaggy, veti fi multumiti de acest produs. Daca nu il stiati inca, dar va place sa dansati, atunci cu siguranta vor exista piese care sa va fie pe plac. Auditie placuta!

cronica de Mihnea BlidariuPiese album

Albume Shaggy