BestMusic.ro » Shaggy » Sean Paul, Shaggy si Ele - cei mai populari artisti dancehall pe internet

Sean Paul, Shaggy si Ele - cei mai populari artisti dancehall pe internet


Chiar daca in ultima vreme nu au iesit pe piata cu nimic notabil, Sean Paul , Shaggy si Elephant Man (il stiti din videoclipul lui Kat DeLuna , Whine Up) sunt in fruntea topului celor mai importanti artisti dancehall... pe Internet.

Care va sa zica, site-ul www.MostPopular.com, a stabilit topul celor mai populari artisti dancehall. Cap de afis este Sean Paul . Un simplu search pe Google ne duce la peste 34 de milioane de pagini web... sa-nnebunesti, nu alta.

Din urma vine tare Shaggy , cu 17 milioane de pagini web si ceva mai incolo Elephant Man cu vreo 5 milioane. La fiecare 100 de cautari pentru Sean Paul , au fost 73 pentru Shaggy , 28 pentru Elephant Man , 24 pentru Matisyahu , 19 pentru Damian Marley , si 15 pentru Sizzla. Ierarhia a fost facuta pe baza mediei traficului din www pentru acesti artisti, din ultimele 12 luni.

Pe langa popularitate, ei beneficiaza de o crestere importanta a vanzarilor de albume, ca doar au unde-si face publicitate, slava Domnului. Iata cum stau lucrurile: Sean Paul si Shaggy au vandut, separat, mai multe albume decat oricare alti artisti dancehall la un loc.

Daca ar fi sa le scoatem din scena pe cele doua superstaruri, cei mai cautati ar ramane, in functie de zona si limba, urmatorii:

Popularitatea pe Internet nu reflecta, insa, intotdeauna vanzarile. Prin urmare, Elephant Man are mai multa popularitate pe net decat Damian Marley si Matisyahu , dar albumul sau are vanzari mai mici decat ale celor doi.

Insa, domnul Ele l-a batutu la capitolul popularitate chiar si pe Shaggy , dar numai pentru o perioada scurta de la lansarea albumului "Let's Get Physical on Bad Boy”. Nici nu-i de mirare, avand in vedere ca pentru acest album a colaborat cu artisti precum P Diddy, Shaggy , Yung Joc, Swizz Beats, Rihanna si Chris Brown .

Lucrurile nu sunt, insa, batute in cuie. Un nou album, un nou interviu, poate un videoclip si locul intai revine altuia. La mai mare!

bestmusic
Mai multe stiri despre: topuri  sean paul 
Publicat pe 08 Septembrie 2008 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram