BestMusic.ro » Sisu si Puya (La Familia) » Biografie Sisu si Puya (La Familia)

Biografie Sisu si Puya (La Familia)

Sisu si Puya (La Familia)

La Familia este o trupa care si-a inceput cariera in ianuarie 1996, in scurt timp aparand in deschiderea concertelor BUG Mafia. Componentii trupei sunt Dragos "Puya" Gardescu si Tudor Sisu.

La cererea celor de la BUG, Puia a aparut ca solist in piesa “Pina cind moartea ne va desparti”, melodie care s-a bucurat de un imens succes. La Familia si-a creionat un stil propriu si au inceput sa se diferentieze tot mai mult de trupele de gen existente pe piata.

La Familia au demonstrat ca nu e nevoie sa renunti la ceea ce ti-ai propus initial, sa sacrifici din calitate in favoarea popularitatii, ca sa obtii recorduri de vanzari. Ba dimpotriva.
"Baieti de cartier" - primul album, a fost un fel de semnal de alarma.

Puya si Sisu sunt definitiv consacrati mai ales printr-un videoclip impresionant pentru piesa "Tupeu de borfas".

Un an mai tarziu, in 1998, vine confirmarea: "Nicaieri nu-i ca acasa". Saltul calitativ se observa inca de la prima ascultare: negative bine lucrate, versuri puternice, colaborari inspirate (Mihai si Laurentiu de la 3SE, Marijuana, BUG Mafia, fireste).

Este albumul pe care nu numai iubitorii stilului rap sau fanii La Familia il asteptau, iar asta o spunem pentru ca aici se intalnesc: un rap de exceptie (pe care La Familia a stiut sa-l "traduca" intr-o forma accesibila tuturor, mentinandu-i in acelasi timp caracterul specific) si versuri care merg direct la tinta, care inca de la prima ascultare isi ating scopul: dau de gandit!

La Familia a lansat si maxi-single-ul "Dumnezeu e baiat de cartier( oare?)". Pe langa piesa cu acelasi titlu, acesta mai contine "Nimic de pierdut" unde Puya si Sisu il au alaturi pe Daddy Caddy de la BUG Mafia si "Unii nu inteleg" piesa cantata alaturi de Directia 5 si Catalina.

Despre piesa care da titlul maxi-single-ului membrii trupei spun: "Dumnezeu a fost baiat de cartier pentru noi, ne-a ajutat sa reusim... oare va face la fel si pentru ceilalti tovarasi ai nostri care se zbat si inceara sa realizeze ceva? De aici vine intrebarea din titlul piesei."

La "Bine ai venit in Paradis" colaboreaza cu Dan Armeanca si cu Alice, fosta stea a Scolii Vedetelor. "Probleme de familie" ramane, fara doar si poate, piesa de rezistenta a albumului.

"Familiarizeaza-te" este putin diferit de celelalte albume pentru ca 'vorbeste' despre evenimente ce se petrec la noi in tara si nu numai in cartierul Salajan.

Puya:
La inceput a fost ...

Cind vorbesti de Hip-Hop in Romania te gindesti automat la cartier, la strada .Fie ca unii accepta sau nu asta, succesul Hip-Hop-ului in Romania a inceput cu muzica de cartier, cu gangsta rap. Pina ca bagabontii de pe la periferia oraselor sa inceapa sa-si spuna “baieti de cartier”, lumea era interesata de cei doi pusti din Balta-Alba Salajan Sisu si Puya.

Chiar inainte de “Baieti de Cartier”, in '97 aveau deja concerte in toata tara cantand in deschiderea show-urilor B.U.G Mafia care aveau un imens succescu single-ul “Pina cind moartea ne va desparti" unde Puya canta toate cele 3 strofe.

Cu o industrie muzicala in fasa si fara nici un fel de televiziune muzicala sau clipuri, "La Familia" si-a facut un nume printre fanii muzicii Hip-Hop si nu numai Sisu, crescut doar de mama, si Puya, cel mai mic dintre 4 frati nascuti intr-o familie modesta, erau obisnuiti cu legile nescrise ale strazii pe care mai tirziu le-au pus in practica in lumea show-biz-ului aplicand tupeul de borfas oriunde era nevoie.

In 98 "Nicaieri nu-i ca Acasa" a fost unul dintre cele mai vindute albume in Romania iar videoclipul piesei "Tupeu de Borfas" a fost timp de citeva luni in havey rotation pe Atomic. Atunci era ceva sa obtii havey rotation nu ca acum unde si cei mai penali artisti ajung sa fie difuzati non-stop.

Atitudinea pur gangsta si textele de strada erau dovada ca baietii stiau foarte bine despre ce vorbeau, nu copiau versuri din Hip-Hopul american, era ceva care reprezenta 100% viata de cartier din Romania.

Piesa era un sut in cur pentru toti cei care imparteau lumea Hip-Hopului in Est si Vest si pana la urma asta nu a ramas doar in versuri.'99 un an negru pentru cartierele Bucurestiului a fost transformarea Romaniei din tara de tranzit a heroinei in tara consumatoare.

Multi au cazut victime mortii albe care tolerata de lumea politica se raspandea cu viteza luminii, de asta in 2004 este cel mai consumat drog in Romania. Sisu, ca multi altii, cade victima tentatiei ba chiar in '99 la lansarea maxi-single-ului “Prinsi in Joc” cu Brugner, trupele D.I.A.S. au prima tentativa de a-l aresta sub acuzatia de trafic, insa la aparitia urgenta a avocatului pleaca cu coada intre picioare.

2000 ”Ca la Noi” se vinde foarte bine, iar hitul “Vorbe” se aude cantind de prin toate masinile, clipul fiind inspirat din cursele ilegale de masini din Salajan. Urmeaza o perioada lipsita de hituri pentru La Familia timp in care Sisu si Puya revin la vechile preocupari dinainte de “Tupeu de Borfas”, viata de strada.

Totusi iese pe piata albumul “Familiarizeaza-te” care o introduce o noua artista Hip-Hop Honey.Dupa o lunga vacanta in Spania, noul El Dorado al romanilor plecati sa faca bani, Sisu si Puya revin in 2003 cu “Punct si de la Capat”.

"Zi de zi" a fost interzis de C.N.A la numai 3 saptamini de la aparitie si daca asta nu era tot, in octombrie 2003 Sisu a fost arestat si condamnat 5 luni mai tarziu la 3 ani inchisoare sub acuzatia de consum si trafic de droguri de mare risc.

Povestea insa continua orice s-ar intimpla pentru ca ce nu te doboara te face mai puternic iar La Familia sunt baietii care o pot lua de la capat oricind indiferent de barierele care le au in fata...

Site oficial: www.la-familia.ro