BestMusic.ro » Sisu » Biografie Sisu

Biografie Sisu

Sisu

Tudor Sisu, aka Sisu, este un artist hip-hop, nascut la data de 21 noiembrie 1977, in Bucuresti.

Copilaria i-a fost marcata de lipsa tatalui, pe care nu l-a cunoscut, dar si de lipsa mamei, care lucra pana noaptea tarziu. Din acest motiv, Sisu a trait mai mult pe strazi.

In 1996, Sisu a infiintat formatia Il-egal, iar un an mai tarziu din cauza unor neintelegeri, a intrat in La Familia, alaturi de Puya (Dragos Gardescu). La Familia a cunoscut imediat un boom de popularitate in randul adolescentilor care se regaseau in versuri.

In 2003 Sisu este arestat pentru consum de droguri si este condamnat la 3 ani de inchisoare, fiind primul artist din Romanian inchis pentru asa ceva.

In timp ce Sisu era inchis, Puya a lansat albumul `Tot in familie`, sub titulatura `Sisu si Puya`, intrucat nu mai avea voie sa foloseasca numele `La Familia`.

In 2005, Sisu este eliberat conditionat dar in scurt timp revine la inchisoare, fiind gasit in posesia unei mari cantitati de droguri la doar 6 luni de la eliberare.

In 2009, Sisu a lansat albumul solo `Vacanta in Mexic`, iar in primavara lui 2011 a lansat discul `Temnita Luminii`.

Pentru 2012, Sisu pregateste un nou album, intitulat `Marea Evadare`. Dupa `Strada`, a urmat `Vacanta`. Din `Vacanta` am intrat in `Temnita`. E timpul sa `Evadam`, spune Sisu. Printre invitati se numara Cedry2k, Puya, Bibanu’, Drogatu’ si altii.

Printre preferintele lui Sisu se numara 2 Pac, Snoop Dogg, Warren G, Mc Eight, 50 Cent, Eminem, Nate Dogg, Cypress Hill si Linkin Park. De asemenea, se declara pasionat de istorie, mai ales de cea a celui de-al doilea razboi mondial.

Iata cum se descrie Sisu:

`Sunt golan dinainte sa fie la moda sa afirimi ca esti golan. Cand mi-am dat seama? In ’90 la Universitate cand purtam o hartie in piept pe care scria `golan`. Au trecut multi ani de atunci. Am fost sus, jos, iar sus, iar jos… ca in viata. Dar am ramas golan! Golan in sensul frumos al cuvantului, adica liber. Nu ma simt parte din sistemul asta `ticalosit` si nici din altul. Pana acum tot ce am inteles eu, e ca unii oameni profita de putere in mod destructiv in loc sa se foloseasca de ea in mod constructiv. Distrugatori putem fi toti, creatori, foarte putini`.

Comentarii Sisu