BestMusic.ro » Skrillex » Biografie Skrillex

Biografie Skrillex

Skrillex

Skrillex, pe numele sau real Sonny John Moore s-a nascut la 15 ianuarie 1988, in Los Angeles, California. Acesta este un cunoscut producator de muzica electronica, cantaret si compozitor.

Artistul a fost vocalistul trupei rock "From First to Last", in perioada 2004-2007. La sfarsitul lui 2007 Skrillex debuteaza in cariera solo, iar in 2009 incepe o colaborare cu producatorul Noe Shain.

In urma acestei relatii de colaborare in plan muzical, cantaretul vrea sa beneficieze de inregistrarea unui album de debut, intitulat "Bells".

Totusi, planurile muzicale ale artistului cu privire la albumul "Bells" se opresc in stadiu incipient, iar el va incepe sa cante sub numele de Skrillex. Un alt pseudonim pe care acesta l-a folosit o vreme in mediul online este Twipz.

Startul in cariera solo l-a dat piesa "My Name is Skrillex", aceasta putand fi downlada gratuit de pe pagina oficiala MySpace a artistului.

Ii urmeaza o alta compozitie, "Scary Monsters and Nice Sprites", cunoscuta in randul cunoscatorilor de EDM (Electronic Music Dance), iar apoi "More Monsters and Sprites".

In 2009, Skrillex are o noua tentativa de face parte dintr-o trupa. Este vorba de "Sonny and the Blood Monkeys", ce-i mai are in componenta pe Chris Null, Sean Friday si Aaron Rothe. Nici aceasta colaborare nu e menita sa ii aduca satisfactiile dorite, astfel incat muzicianul revine la planurile sale individuale.

La sfarsitul lunii septembrie 2011 artistul a scos pe piata piesa "Emite", pentru a promova jocul cu acelasi nume. Un alt amanunt care nu poate trece neobservat pentru cariera lui Skrillex ar fi acela ca videoclipul "First of the Year", de pe albumul Equinox a aparut in episodul pilot al animatiei "Beavis and Butt-head"- editia noua.

Pe 30 noiembrie 2011, Skrillex a fost nominalizat la cinci categorii in cadrul Premiilor Grammy, inclusiv pentru sectiunea "Best New Artist".

Pe 12 decembrie 2011, Skrillex a fost numit artistul MTV al anului, pentru categoria EDM (Electronic Dance Music), iar aceasta nominalizare a facut sa fie uitate cateva nume deja consacrate ale genului, cum ar fi David Guetta si deadmau5.

Pentru anul in curs cantaretul are deja in plan sa concerteze in UK, intre 10 si 20 februarie.

Comentarii Skrillex