BestMusic.ro » Smiley » Biografie Smiley

Biografie Smiley

Smiley

Smiley, pe numele sau adevarat Andrei Tiberiu Maria, este un cantaret de muzica pop si dance, nascut la data de 27 iulie 1983, in Pitesti.

Smiley este absolvent al Scolii Populare de Arta de la Liceul de Arte `Dinu LIpatti`. A studiat la sectia chitara clasica. De asemenea, cantaretul a absolvit Facultatea de Comert Exterior in cadrul A.S.E.-ului.

La varsta de 10 ani si-a descoperit pasiunea pentru muzica si a inceput sa cante. Dupa trei ani alaturi de trupa Millenium 3, Smiley a fost remarcat de Gyuri Pascu. Uleterior s-a imprietenit cu cei care urmau sa devina colegii sai de trupa: CRBL, Omu Negru, Piticu si Francezu.

In 2001, la propunerea lui CRBL s-a alaturat trupei SIMPLU. Si-a facut debutul in cadrul formatiei odata cu hit-ul `Oare stii`, de pe albumul cu acelasi nume.

Alaturi de Simplu, Smiley a mai scos albumele cu vanzari record in Romania: `Zece` (2004), `RMX Simplu` (2006), `Simplu Best Of` (2006), `Oficial imi merge bine` (2006). 

In 2008 Smiley scoate primul sau album solo, `In lipsa mea`. Primul single In lipsa mea,in colaborare cu Uzzy (B.U.G. Mafia), s-a bucurat de aprecierea masiva a fanilor, la fel si single-urile ce au urmat: `Preocupat cu gura ta`, `Am bani de dat`, `Designed to love you`. 


In paralel, Smiley si-a facut si debutul in televizune, odata cu serialul `Un pas inainte`, in 2007. Aici joaca rolul lui Seba, un student talentat, dar rebel, care se intoarce la Academia de Arte 
unde isi doreste sa demonstreze ca este cel mai bun. 

A urmat participarea la doua sezoane Dansez pentru tine, unde a ajuns de fiecare data in finala. 

In 2009, Smiley participa impreuna cu C.R.B.L., Omu Negru, Piticu si Francezu la productia Un Film Simplu, o poveste care urmareste viata celor cinci membri ai trupei intr-un moment decisiv pentru viitorul lor.

In februarie 2010, Smiley lanseaza primul single de pe cel de-al doilea album solo al sau. Piesa `Plec pe Marte`, pe care apare si Cheloo (Parazitii), a urcat rapid in topurile de muzica radio si TV, ajungand pe primul loc intr-un timp record. 

In iunie, Smiley a lansat un nou single de pe albumul `Plec pe Marte` - `Dream Girl`.