BestMusic.ro » Smiley » Discografie Smiley » In lipsa mea

Album Smiley In lipsa mea

Smiley In lipsa mea
Lansat pe: 10 Martie 2008
Casa de discuri: Cat Music
Asculta muzica: Pop  
Voteaza acest album:
  • Rate
-0.21 /  5 din 23 voturi

Stiu ca bestmusic.ro tocmai l-a facut "artistul saptamanii", insa la noi va asigur ca e democratie, asa ca eu am sa ma situez fix in cealalta parte, ca opinie.

Pentru cat de mare tam-tam s-a facut in jurul acestui debut solo semnat Smiley, m-as fi asteptat la ceva mai mult. "Lipsa" lui Smiley nu apare deloc justificata dupa ascultarea a 10 piese de un plictis absolut, din care doar piesa-titlu mai anima spiritele, cat de cat. Si nici in ceea ce o priveste nu e totul bine, colaborarea cu Uzzi fiind, dupa parerea mea, ca prietenia imposibila dintre printul William si Snoop Dogg (pastrand proportiile, evident...).

"Am bani de dat" suna ca un titlu de manea si, de fapt, versurile nu sunt deloc departe de aceasta constatare: "am bani de dat/ am datorii la stat", "e praf si in seif si in stomac/ si nu am ce sa ma...", "sunt roman in tara mea/ oficial e bine-asa"...

Pe "So Cold", Smiley declara: "I’m a lonely motherfucker"; coroborat cu declaratia artistului potrivit careia acest album este expresia experientei sale de viata, versul in cauza spune multe...

"Cea mai tare piesa" suna tot ca un titlu de manea si e un dance a carui versuri parca au fost compuse de niste baietei virgini cu mari frustrari sexuale. Ma intreb cand va fi depasita, in Romania, atitudinea asta de golan smecher care, in secret, se masturbeaza in fata site-urilor porno.

Mergand mai departe, constat ca Smiley a avut si alte idei neinspirate (daca au fost ale lui...) in ceea ce priveste titlurile pieselor – "Preocupat cu gura ta" se vrea un cantec de dragoste, insa dupa titlu te-ai astepta sa fie cantata de Laura Andresan, sau ceva de genul. Nu mai insist asupra versurilor de aici sau din "Pe unde iti umbla inima", "Simt ca mor" sau "Un pas inainte".

Stilistic vorbind, albumul lui Smiley se vrea o combinatie de R&B, hip-hop, pop si dance. Combinatie e una, varza e alta. Inteleg ca orizonturile muzicale ale artistului nu sunt prea largi, dar cu un asemenea prieten de geniu la pupitru (Moga...), chiar nu s-au gasit si alte combinatii de beat-uri si linii de voce?

Din nou, avem de-a face cu un album al unei singure piese. In aceste conditii, nu pricep de ce acesti artisti nu scot single-uri, pur si Simplu? Probabil ca orgoliul personal ii impinge spre decizia de a ingramadi inca 9 piese pe langa "hit", ca sa se cheme ca au scos si ei un album.

Piesele sunt facute cu prietenii si au acel iz de amatorism de sufragerie, cand compui ca sa zici c-ai facut si tu ceva pe ziua de azi. Iar daca, intr-adevar, acest album reflecta experienta de viata a lui Smiley, atunci, imi pare rau, dar Smiley nu e nici pe departe printisorul sensibil in care pozeaza; e doar un alt "baietas de cartier"...

cronica de Mihnea Blidariu


Piese album

Albume Smiley