BestMusic.ro » Snoop Dogg » Biografie Snoop Dogg

Biografie Snoop Dogg

Snoop Dogg

Snoop Doog, pe numele sau real Calvin Broadus s-a nascut pe 20 octombrie 1972. Mama obisnuia sa-i spuna `Snoopy` in copilarie din cauza felului in care aratau ochii lui.

De aceea, atunci cand a inceput sa inregistreze si-a luat numele de scena `Snoop Doggy Dog`. Si-a schimbat pseudonimul in Snoop Doog in 1996, cand a parasit studioul Death Row Records si a semnat cu No Limit Records.

Ca raper, el este recunoscut pentru vorbirea taraganata, greu de deslusit. Conform Soundscan, a vandut 17.6 milioane albume in US din 1991 si pana in ianuarie 2006. Ca un personaj important al gangsta rap-ului din anii '90, Snoop Doggy Dogg s-a aflat in rap intre realitate si fictiune. Introdus in lumea rap-ului prin albumul lui Dr. Dre - The Chronic, Snoop Doggy Dogg a devenit un star in rap, mai ales dupa ce a fost arestat sub acuzarea ca ar fi un complice la crima.

Cand Dr. Dre a decis sa faca prima sa tentativa intr-o cariera solo in 1992 cu piesa pt. filmul Deep Cover, Snoop canta cu el. Pe primul album solo a lui Dr. Dre - The Chronic, lansat la sfarsitul anului 1992, Snoop a cantat aproape la fel de mult ca Dre.

Doggystyle a fost in sfarsit lansat la Death Row in noiembrie 1993, si a devenit primul album a lui Snoop care a urcat pe locul 1 in topuri. Snoop a devenit un rapper mult controversat, din cauza arestului si a textelor care erau considerate prea violente si sexiste.

Snoop Doggy Dogg a petrecut o mare parte din anul 1995 pregatindu-se pentru proces, care a avut locul la sfarsitul lui '95. In februarie 1996 i-au fost retrase toate acuzarile si a inceput sa lucreze la al doilea album al sau - Tha Doggfather - de data asta fara sa-l aiba pe Dr. Dre ca producator.

Cand albumul a fost in sfarsit lansat in 1996, s-a vazut clar ca nu era un album G-Funk produs de Dr. Dre. Albumul a avut si remix-uri si initial a fost vandut bine, dar de-a lungul timpului nu a reusit sa lanseze un hit asemanator celor doua What's my name? si Gin & juice.

Albumul "Da game is to be sold, not to be told" este primul sau album la noua casa de discuri, No Limit Records, urmat in 1999 de albumul No Limit Top Dogg, indepartandu-se de stilul West Coast, totusi ramanand un personaj important in rap-ul contemporan. Dupa acestea, a urmat Tha Last Meal, un album care n-a fost conform asteptarilor, dar unele piese totusi mai pastreaza sound-ul gangsta rap-ului west coast pe care il avea in 1993.

Snoop Dogg s-a evidentiat si ca un businessman de succes. A creat un brand de moda Pony, propria sa linie de pantofi “The One and Only “ care s-a lansat pe piata in noiembrie 2005.

In februarie 2005 a inceput sa sprijine un proiect caritabil “the Snooper Bowl”, punand bazele unui turneu de fotbal unde a participat si fiul sau.

Cordozar Calvin Broadus este cstorit din 12 iunie 1997 cu Shante Taylor si are doi fii si o fiic!