BestMusic.ro » Sofia Vicoveanca » Sofia Vicoveanca: Nici vorba sa dispara folclorul nostru

Sofia Vicoveanca: Nici vorba sa dispara folclorul nostru


Sofia Vicoveanca este de parere ca tinerii interpreti de muzica populara pot duce mai departe cantul romanesc, motiv pentru care nu trebuie sa se gandeasca cineva ca acesta va disparea.

`Se pare ca nici vorba sa dispara folclorul nostru, nu piere, dimpotriva, apar tineri frumosi, tamada pentru noi!`, a declarat indragita interpreta de muzica populara Sofia Vicoveanca.

Ea a sustinut-o pe Nicoleta Hafiuc, castigatoarea concursului Vocea Populara de la TVR 3.

`In primul rand, toata admiratia mea pentru ideea a pune in prim plan tineri interpreti intr-o competitie nationala. Am putut urmari la TVR 3 glasuri sanatoase, tineri care pot purta cu cinste costumul popular. Vocea Nicoletei Hafiuc are inflexiunile regretatei Mina Pislaru, iar documentarea pentru repertoriul fetei de la noi este de la Maria Surupat. Inainte de concursul final, i-am spus sa lase totul deoparte si sa cante asa cum ar canta unde ii place ei, pe camp, acasa, sa uite de televiziuni, de juriu. Nestiind ca va castiga, i-am spus sa mearga oricum mai departe, sa faca ceva pentru cantecul popular romanesc`, a conchis Sofia.

Citeste si: Copiii asigura viitorul muzicii populare romanesti
Publicat pe 20 Ianuarie 2011 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram