BestMusic.ro » Sofia Vicoveanca » Sofia Vicoveanca este invitata duminica la Doamne de Poveste

Sofia Vicoveanca este invitata duminica la Doamne de Poveste

Sofia Vicoveanca este invitata duminica la Doamne de Poveste

Sofia Vicoveanca, una dintre cele mai mari doamne ale cantecului popular romanesc, este protagonista emisiunii "Doamne de poveste”, difuzata duminica, 30 septembrie, pe Acasa TV.

Privind in urma, Sofia Vicoveanca (refugiata din Bucovina, care a fost cedata in 1940 Uniunii Sovietice), isi aduce aminte cu durere in suflet de anii copilariei, care au fost marcati de suferinte, de lipsa indelungata a tatalui care era inchis in lagar : "Ca sa nu ceara copiii de mancare se puneau ziua perne in geam ca sa nu le fie foame, sa doarma. Era seceta mare si nu se facea nimic. Aproape ca nu exista cuvinte sa exprim. Eram refugiate, eu cu mama, iar de tata nu mai stiam nimic. Odata l-am prins povestind mamei, ca el a fost in Baku prizonier, si se aruncau cojile de la cartofi si se repezeau sa manance gramada. Dintr-un barbat bine ajunsese la 35 de kg. Eu acasa nu aveam voie sa cant, tot din cauza amarului tatalui”, spune Sofia Vicoveanca.

Sofia Vicoveanca nu s-a considerat niciodata o femeie frumoasa, dar a avut intodeauna un farmec irezistibil, o stralucire care-i venea din interior si de care se indragosteau toti barbatii care o intalneau. Dintre toti, l-a ales pe Victor Micu, un jurnalist foarte talentat care avea sa ii ramana alaturi toata viata : "Am avut un barbat atat de destept, Victor Micu se numea, ziarist cu un creion atat de ascutit, el mi-a dirijat lectura si ii simt lipsa si acum. Fiind ziarist, el a venit o perioada la Suceava si m-a vazut la spectacol. N-am fost o femeie frumoasa, dar am avut multi petitori. Toti ma cereau in casatorie de la prima, a doua intalnire. N-am fost mireasa pentru ca miresele trebuie sa fie frumoase si eu nu eram frumoasa. Si el a fost de acord. Stiti, mi-a fost alaturi toata viata”, povesteste celebra cantareata de muzica populara.

Si-a dorit enorm un copil, iar cand acesta a venit pe lume, viata i s-a schimbat pentru totdeauna : "Dupa inundatii am vrut sa infiem un copil al nimanui, care a ramas singur… Ceausescu a facut legea si nu a mai fost posibil. Si atunci am ramas insarcinata. S-a nascut pruncul meu si glasul meu a scazut cu o terta. Mi-a schimbat destinul baiatul meu”, spune emotionata la "Doamne de poveste”, Sofia Vicoveanca.
Mai multe stiri despre: emisiuni tv  doamne de poveste 
Publicat pe 28 Septembrie 2012 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram