BestMusic.ro » Spice Girls » Biografie Spice Girls

Biografie Spice Girls

Spice Girls

La mijlocul anilor ‘90, cand industria muzicala era invadata de trupe de baieti ca 'N Sync si Backstreet Boys, doi manageri inspirati au hotarat sa infiinteze o formatie de fete.

In 1994, managerii Bob Herbert si fiul sau, Chris, le-au cooptat in trupa Spice Girls pe Geri Halliwell, Victoria Adams, Melanie Brown, Emma Bunton si Melanie Chisholm. Cele cinci fete au format una dintre cele mai cunoscute trupe britanice feminine.

Grupul a semnat un contract cu Virgin Records si a lansat primul single, “Wannabe”, in anul 1996. Piesa a stat in clasamentele britanice pe primul loc, timp de o luna si jumatate si i-a asigurat trupei recunoasterea in intreaga lume.

Grupul s-a incadrat in genul pop-dance, cu influente din muzica Madonnei si cu accente de rock alternativ feminin. Deviza Spice Girls era: "good times all the time".

Primele trei albume au avut vanzari de peste 55 de milioane de discuri. Astfel, Spice Girls a devenit trupa de fete cu cele mai mari vanzari incasate, in intreaga lume.

In 1996, fiecare membra a formatiei a primit o porecla din partea revistei "Top of the Pops Magazine". Mai tarziu, poreclele au fost preluate oficial de catre trupa. Geri Halliwell a devenit "Sexy Spice", iar mai apoi "Ginger Spice", Melanie Brown era "Scary Spice", Victoria Adams - "Posh Spice", Melanie Chisholm - "Sporty Spice", iar Emma Bunton era "Baby Spice".

In mai 1998, Geri a parasit grupul, lansand in anul urmator un album solo, "Schizophonic". Acesta nu s-a bucurat de succesul pe care Geri l-a obtinut alaturi de Spice Girls. Plecarea lui Haliwell din formatie a socat fanii si a devenit una dintre cele mai cunoscute stiri ale anului.

Din anul 2001, fetele au mers pe drumuri diferite, desi nu si-au anuntat niciodata despartirea. Fostele Spice Girls au continuat sa fie in lumina reflectoarelor, in special Victoria, din postura de sotie a celebrului fotbalist David Beckam.

Pe 28 iunie 2007, cele cinci artiste s-au reintors in grup, pentru a face un turneu de reintregire, realizand si un album cu piesele cele mai cunoscute, intitulat Greatest Hits.