BestMusic.ro » Status Quo » Biografie Status Quo

Biografie Status Quo

Status Quo

Status Quo este o trupa rock britanica care a luat fiinta in anii '60, in Londra.

In 1962, Francis Rossi si Alan Lancaster, colegul sau de scoala, infiinteza The Spectres. Trupa trece prin numeroase schimbari de componenta, dar si de nume (The Spectres-Traffic- Traffic Jam). In 1967, grupul adopta titulatura Status Quo, sub care activeaza si in prezent.

"Picturesque Matchstickable Messages from the Status Quo", albumul de debut, apare un an mai tarziu. Piesa care a atras atentia de pe acest material a fost "Pictures of Matchstick Men". Melodia a fost lansata ca single si a reusit sa ajunga pana pe locul 7 in Marea Britanie, respectiv in Top 40 in SUA.

Incepand cu anul 1970, trupa renunta la rock-ul psihedelic in favoarea unui boogie-rock cu priza mai mare la public. In anii '70, Status Quo reuseste sa lanseze o serie de piese bine primite in Marea Britanie: "Paper Plane" (1972), "Caroline" (1973), "Down Down" (1975), "Rain" (1976), "Rockin' All Over the World" (1977), "Whatever You Want" (1979).

In 1976, trupa este pe val si reuseste sa semneze un parteneriat cu celebra marca de jeansi Levi's.

Status Quo a fost prima trupa contemporana care a cantat in fata reprezentantilor Casei Regale, evenimentul avand loc in 1982, in cadrul unui concert caritabil sold-out la care a luat parte Printul Charles.

In 1985, deschide concertul-maraton Live Aid cu piesa "Rockin' All Over the World", care devine un imn neoficial al evenimentului.

In anul 1986, Status Quo lanseaza apreciatul disc "In the Army Now", care va furniza hit-ul cu acelasi nume. In acelasi an, Status Quo a reusit performanta de a sustine trei concerte in trei tari diferite – Marea Britanie, Elvetia si Danemarca, in mai putin de 24 de ore. Recordul avea sa fie depasit de aceeasi trupa, pe 21 septembrie 1991.

In 1995, Status Quo concerteaza pentru prima oara in Romania cu ocazia festivalului Cerbul de Aur, pe aceeasi scena cu 2 Unlimited, The Temptations, MC Hammer, Kenny Rogers, Belinda Carlisle.

In 2012, grupul va reveni tara noastra, urmand sa sustina un concert pe 17 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti.

Comentarii Status Quo