BestMusic.ro » Stefan Stan » Biografie Stefan Stan

Biografie Stefan Stan

Stefan Stan

Stefan Stan s-a nascut pe 2 iulie 1977 in Bucuresti si este castigatorul primului sezon al emisunii `Vocea Romaniei`.

Desi a inceput sa cante de la 10 ani si a facut-o intotdeauna cu placere, Stefan Stan nu s-a concentrat in directia construirii unei cariere muzicale lipsindu-i, in consecinta, si educatia muzicala. Ceea ce a castigat inima publicului din Romania este felul sincer in care Stefan se implica in ceea ce face atunci cand se afla in fata spectatorilor.

In copilarie, Stefan Stan canta doar piesa `Enigmatici si cuminti`, dar nu a mers niciodata mai departe cu muzica. A fost nevoit sa munceasca de la 16 ani pe santier, din cauza dificultatilor financiare.

Apoi s-a angajat la o fabrica de facut cutii pentru trabucuri unde si-a retezat degetul aratator de la mana stanga. Insa a avut noroc ca medicii au reusit sa i-l reconstruiasca, iar acum acest lucru poate fi observat doar daca te uiti foarte atent si vezi ca are degetul un pic mai scurt.

Prin 2002, Stefan Stan a plecat in America, la iubita sa de la acea vreme. S-a casatorit cu ea, insa neintelegerile de pe parcursul mariajului au dus la divort si, dupa ase ani petrecuti in Statele Unite ale Americii, Stefan Stan s-a intors in Romania.

In 2006, Stefan Stan s-a lansat in hip-hop sub pseudonimul Steffano. El a cantat alaturi de rapperul Barac pentru single-ul `Mucless`.

Inainte sa se inscrie la concursul `Vocea Romaniei`, Stefan Stan a cantat in mai multe localuri din Bucuresti, printre care restaurantul Rond, Clubul Tonka si Club Fedro.
La scurt timp dupa ce a fost ales `Vocea Romaniei` (decembrie 2011), Stefan Stan a lansat primul sau single oficial. Intitulat `You Give Me Love`, cantecul a fost produs de echipa lui Smiley, HaHaHa Production si este un featuring cu Alex Velea.

Intr-un interviu de la inceputul lui 2012, Stefan Stan declara ca in ciuda succesului pe care il are la public si mai ales la fane, nu se considera un om cu fite.

Primul album Stefan Stan urmeaza sa fie lansat cu ajutorul casei de discuri Universal Music Romania.