BestMusic.ro » Stefania Rares » Biografie Stefania Rares

Biografie Stefania Rares

Stefania Rares

Stefania Rares este o interpreta de muzica populara romaneasca originara din zona Bucovinei. Nascuta in anul 1943, Stefania Rares a crescut intr-o familie numeroasa, cu opt copii.

Stefania Rares a inceput sa cante in 1959, in Ansamblul Ciprian Porumbescu, din Suceava. Doi ani mai tarziu, a fost acceptata prin concurs, ca reprezentanta a Moldovei si Bucovinei, in vestitul la vremea aceea Ansamblu Perinita din Bucuresti.

Avea atunci doar 18 ani. In timpul unui spectacol a reusit sa o impresioneze pe Ministrul Culturii, Constanta Craciun si, astfel, in 1961 a plecat in primul sau turneu international prin Iugoslavia, Italia, Elvetia si Franta. De-a lungul anilor a cantat pentru cei care conduceau Romania.

Gheorghe Gheorghiu Dej nu numai ca o admira, dar a si tras-o de coade. Iar Nicolae si Elena Ceausescu, mari amatori de folclor, o chemau la mai toate spectacolele de protocol sau la cele particulare. Stefania Rares povesteste ca era foarte emotionata la aceste concerte deoarece Nicolae Ceausescu cunostea toate textele melodiilor sale .

Discografie Stefania Rares:

Daca-i chef pai chef sa fie

Hai la joc

Ridicati paharul

Juraminte juraminte

Crasmarita crasmarita

Hora radasenilor

Cat de bun imi e barbatul

Mama ma marit

sursa: artisti-evenimente.ro

Comentarii Stefania Rares