BestMusic.ro » Steve Vai » Steve Vai: In 2000, Romania era un fel de vis indepartat

Steve Vai: In 2000, Romania era un fel de vis indepartat


Cu o luna inainte de concertul pe care il va sustine la Bucuresti, celebrul chitarist american Steve Vai a fost invitat marti in studioul Rock FM, unde a fost intervievat in direct de catre Cristian Hrubaru si Alin Dinca.

Chitaristul a vorbit mai intai despre amintirile legate de prima sa vizita in Romania, in 2000. "Imi aduc aminte foarte bine, pentru ca era la inceputul perioadei in care artistii incepeau sa vina in Europa de Est pentru a canta. Romania era un fel de vis indepartat, asa ca venirea aici a fost destul de interesanta”, a declarat Vai.

Artistul a povestit conceptul din spatele albumului 'The Story of Light'. "Cand faci un album, poti fi foarte creativ, nu exista reguli si ma folosesc de acest lucru. Exista o poveste in acest album, care a inceput in albumul precedent, 'Real Illusions: Reflections'. Muzica este uneori un pic densa si foarte variata. Un cantec poate fi foarte diferit de altul”, a spus invitatul la Rock FM.

"Am inceput sa compun cand eram foarte tanar. In 2005 am avut ocazia sa compun muzica pentru o orchestra, in Olanda. i am facut un dublu album numit 'Sound Theories'. Primul disc a continut cantece din catalogul meu, cum ar fi piese preferate adaptate la orchestra. Cel de-al doilea disc a fost foarte ezoteric, cu noi compozitii. A mers foarte bine”, a declarat Vai.

Steve Vai a vorbit despre concertul pe care il va sustine la Arenele Romane din Bucuresti la data de 25 iunie. "Lucrez cu ochestra 'Evolution Tempo'. E un grup extraordinar format din 50-60 muzicieni si cantam muzica din catalogul meu si niste lucruri noi. E ceva minunat si plin de energie, pentru ca, atunci cand canti cu o orchestra, uneori e mai 'heavy' decat distorsurile de chitara”, a spus muzicianul. Invitatul le-a marturisit fanilor ca are 262 de chitare, dar ca acestea nu sunt obiecte de colectie.

"Imi place diversitatea locurilor in care merg”, a spus chitaristul, adaugand ca s-a plimbat prin Bucuresti cu ocazia concertelor precedente. "Ultima data cand am fost aici cu sotia mea ne-am plimbat prin oras. Uneori am alergat. E un parc superb in apropiere de locul in care am stat data trecuta”, a declarat Vai. Rugat sa se autocaracterizeze, artistul a facut-o printr-un singur cuvant: "Slabanog”.

"Cand nu simti ca esti suficient de bun, acest lucru te obliga sa continui sa incerci sa devii mai bun. E ceva ce am simtit intreaga viata. Imi place ceea ce fac, imi place cum cant, dar o parte din mine n-a simtit niciodata cu adevarat ca sunt suficient de bun”, a mai declarat el.

Steve Vai le-a dat si un sfat celor care vor sa urmeze o cariera muzicala: "Gaseste ce iti place mai mult - poate iti place sa canti Heavy Metal, poate jazz, poate iti place sa inveti pe altii sau sa confectionezi chitare – si dedica-te acestui lucru”.

"Nu pot canta la niciun alt instrument. Pana si chitara e grea pentru mine”, a glumit Steve. "Interesant e ca pot compune muzica pentru orice instrument – pian, harpa. Singurul lucru pe care il pot canta la mandolina e 'Arrivederci, Roma'”, a spus invitatul.

Chitaristul le-a povestit fanilor cum a devenit un pasionat crescator de albine. "E un hobby minunat si il recomand tuturor. E foarte usor si foarte bun pentru mediul inconjurator. Am inceput sa cresc albine pentru ca ne-am mutat intr-o casa care fusese nelocuita timp de zece ani si totul de pe proprietate era mort, iar sotia mea a vrut sa planteze pomi si flori. Albinele sunt creaturi extraordinare. i fac miere. E minunat”, a spus invitatul in studioul Rock FM.
Mai multe stiri despre: interviuri  declaratii vedete 
Publicat pe 29 Mai 2013 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram