BestMusic.ro » Stevie Wonder » Stiai ca pe 13 mai 1950 s-a nascut Stevie Wonder?

Stiai ca pe 13 mai 1950 s-a nascut Stevie Wonder?

Stiai ca pe 13 mai 1950 s-a nascut Stevie Wonder?

Poate ca pentru multi orice zi e una oarecare fara o semnificatie anume. Dar pentru lumea muzicii fiecare zi reprezinta un mix de evenimente care au scris istorie. In fiecare zi va prezentam momentele care au ajutat la crearea uneia dintre cele mai frumoase si nemuritoare "religii" - muzica.

Iata evenimentele care s-au petrecut de-a lungul anilor pe data de 13 mai.

1950 - S-a nascut Stevie Wonder.

Stevland Hardaway Morris cunoscut sub numele de scena de Stevie Wonder, este unul dintre cei mai iubiti, admirati si creativi muzicieni ai tuturor timpurilor.

Wonder a devenit cunoscut cu piese precum 'Superstition", "Sir Duke", You Are The Sunshine Of My Life" si "I Just Called To Say I Love You". El a inregistrat peste 30 de piese in top 10 U.S si a fost rasplatit cu 25 de Premii Grammy, devenind astfel cel mai premiat artist solo. Stevie a vandut in intreaga lume peste 100 de milioane de albume si single-uri. Acest lucru l-a facut sa intre in top 60 cei mai bine vanduti artisti "all-time".

Alte evenimente:

1996 - Oasis devine cea mai rapid vanduta trupa din Anglia, dupa ce in doar 9 minute s-au vandut toate biletele turneului de vara, adica 330.000.

2006 - Godsmack ajung No. 1 in Statele Unite cu albumul "IV".

1950 - S-a nascut Danny Kirwan (chitara - Fleetwood Mac).

1979 - S-a nascut Michael Madden (bass - Maroon 5).

1970 - Are loc premiera filmului "Beatles - Let It Be" in New York. Este ultimul proiect la care cei patru muzicieni au mai lucrat impreuna.

1967 - Nancy si Frank Sinatra ajung pe primil loc in Marea Britanie cu piesa "Somethin` Stupid".

1938 - Louis Armstrong inregistreaza "When The Saints Go Marching In".

1966 - Rolling Stones lanseaza "Paint It Balck".
Mai multe stiri despre: calendar muzica  evenimente muzica  calendar evenimente 
Publicat pe 13 Mai 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram