BestMusic.ro » Stiri » Ambasada Romaniei in Republica Turca sarbatoreste ia romaneasca

Ambasada Romaniei in Republica Turca sarbatoreste ia romaneasca

Ambasada Romaniei in Republica Turca sarbatoreste ia romaneasca

Cu ocazia celebrarii Zilei Universale a Iei Romanesti, la 13 iunie 2019, la ora 18.00, in contextul special al exercitarii, de catre Romania, pentru prima data, a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, Ambasada Romaniei in Republica Turcia va sarbatori ia romaneasca printr-o prezentare de moda inedita denumita ”SimfonIA Florilor”.

In cadrul paradei de moda, brandul romanesc ”Flori de Ie” va prezenta 30 de costume traditionale romanesti de patrimoniu, precum si o colectie de design vestimentar modern inspirata din cultura si traditiile romanesti dedicata special acestui eveniment aniversar al iei romanesti la Ankara. Aceasta colectie este realizata cu sprijinul designerului pentru accesorii florale Andreea Radu si al doamnei Andreea Ghencea.

Evenimentul va avea loc intr-un spatiu special amenajat pus la dispozitie de catre Atakule, primul centru comercial din Turcia si simbolul orasului Ankara. Cu acest prilej, turnul Atakule va fi luminat in culorile drapelului Romaniei si va prezenta pe ecranele sale mesajul ”Sarbatorim ia romaneasca” in limbile turca si engleza.

Formatia de jazz ”World Mix Band”, condusa de catre profesorul trompetist roman Julian Lupu din cadrul Orchestrei Bilkent din Ankara, va concerta in cadrul evenimentului, care va fi urmat de un cocktail.

Evenimentul va fi deschis de catre ambasadorul Romaniei in Republica Turcia, Gabriel Sopanda, si fondatorul ”Flori de Ie”, Dr. Ec. Cristina Chiriac, fiind invitati sa participe aproximativ 300 de persoane, reprezentanti ai mediului politic, diplomatic, academic si de afaceri, precum si ai comunitatii de romani din zona metropolitana Ankara.

Actiunea este organizata cu sprijinul Scolii Profesionale de Design Beypazari din cadrul Universitatii Ankara si al Turkish Airlines.

Totodata, la 14 iunie 2019, la ora 10.30, consilierul cultural al Ambasadei Romaniei in Ankara si vicepresedinte al organizatiei nonguvernamentale SHOM (Spouses of Heads of Mission Ankara), doamna Lavinia Ochea, va organiza in colaborare cu fondatorul ”Flori de Ie”, Dr. Ec. Cristina Chiriac si fondatorul brandului pentru accesorii florale "Happy Forever by Andreea”, doamna Andreea Radu, cea de-a doua editie a evenimentului caritabil in sprijinul copiilor refugiatilor sirieni.

In cadrul actiunii denumite ”Fascinating Fascinator Garden Tea Party” care va avea loc in gradina Ambasadei Romaniei, vor fi expuse ii si costume traditionale romanesti, precum si accesorii pentru par inspirate din cultura romaneasca. Va avea loc o tombola cu produse traditionale romanesti si internationale, fondurile urmand sa fie donate catre centrul non-profit pentru sustinerea familiei si copiilor Al-Farah ASAM (Association for Solidarity with Asylum Seekers and Migrants) pentru achizitionare de haine si jucarii pentru copii refugiatilor sirieni din zona metropolitana Ankara.

La eveniment este invitata sa participe doamna Hülya Çavusolu, sotia ministrului de externe al Republicii Turcia si presedinte al DMEDD (Spouses Association of the Ministry of Foreign Affairs of Turkey), precum si aproximativ 90 de persoane, membri ai organizatiilor SHOM si DMEDD si personalitati feminine din mediul diplomatic, academic, politic si de afaceri si al autoritatilor locale din Ankara.
Publicat pe 10 Iunie 2019 , de Elena Paraschiv

Adauga un comentariu