BestMusic.ro » Stiri » Andrei Ionita, primul violoncelist roman care castiga prestigiosul Concurs "Ceaikovski” 

Andrei Ionita, primul violoncelist roman care castiga prestigiosul Concurs "Ceaikovski” 


Tanarul violoncelist Andrei Ionita devine primul roman care a obtinut Premiul I si Medalia de Aur pentru performanta sa in cadrul Editiei a XV-a a Concursului International "Piotr Ilici Ceaikovski" la sectiunea violoncel, desfasurat in perioada 16 – 30 iunie in Moscova si Sankt Petersburg.

Violoncelistul Andrei Ionita a evoluat in data de 28 iunie 2015 in finala prestigiosului Concurs International "Piotr Ilici Ceaikovski” - editia a XV-a. Finala a avut loc in Marea Sala a Filarmonicii din Sankt Petersburg, unde, acompaniat de orchestra simfonica dirijata de Nikolai Alexeev, Andrei Ionita a interpretat "Variatiunile pe o tema rococo” op.33 de Piotr Ilici Ceaikovski si Concertul nr.1, op 107 in Mi bemol major pentru violoncel si orchestra de Dmitri sostakovici.

Violoncelistul in varsta de 21 de ani este absolvent al scolii de Muzica si Arte Plastice Nr.1 "Iosif Sava" din Bucuresti, iar in prezent studiaza la Universitatea de Arte UdK din Berlin, sub indrumarea profesorului Jens Peter Maintz.

ELITE ART Club UNESCO elogiaza eforturile tanarului violoncelist de a crea performanta si isi exprima intreaga sustinere si de aceasta data. Organizatia ELITE ART Club UNESCO are ca misiune promovarea tinerilor artisti, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistica, abordari inovatoare ale artei moderne precum si ale unor valori deja consacrate. in trecut, ELITE ART Club UNESCO si Andrei Ionita au colaborat pentru realizarea de proiecte culturale care au contribuit atat la dezvoltarea artistica a tanarului, cat si la indeplinirea misiunii organizatiei.

Andrei Ionita este laureat la numeroase concursuri nationale si internationale, dintre care amintim concursurile internationale ARD in Munchen 2014, "Feuermann Grand Prix" in Berlin 2014, "Aram Hachaturian" in Yerevan, Armenia 2013, premiul "Landgraf von Hessen" oferit in cadrul Academiei Kronberg 2012, concursurile "J.J.Dotzauer" in Dresda si "David Popper" in Varpalota, Ungaria 2009, "Vatelot-Rampal" la Paris 2007, precum si Marele Premiu la concursul "Lira de Aur", Suceava 2008.

Andrei Ionita sustine o bogata activitate concertistica, atat in ipostaza camerala, precum si solistica, printre care se numara aparitii in Paris (Dome des Invalides si Petit Palais), Moscova, Sankt Petersburg (Sala Mare a Filarmonicii), Berlin (Philharmonie, Deutsche Oper, Konzerthaus), Munchen (Herkulesaal, Prinzregententheater), Basel, Hamburg, Roma, Arezzo, Tunis, dar si concerte pe scenele filarmonicilor din tara: Bucuresti - Ateneul Roman, Iasi, Ploiesti, Arad, Pitesti, Sibiu, Craiova. In noiembrie 2015, violoncelistul roman va sustine un concert de debut ca solist cu orchestra Deutsches Symphonie-Orchester in Sala Mare a Filarmonicii din Berlin. Andrei Ionita canta pe un instrument Goivanni Battista Rogeri din anul 1671, oferit de catre fundatia Deutsche Stiftung Musikleben din Hamburg.
Mai multe stiri despre: concursuri  concursuri talente 
Publicat pe 02 Iulie 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram