BestMusic.ro » Stiri » Apple a lansat ieri Ping - un concurent serios pentru MySpace

Apple a lansat ieri Ping - un concurent serios pentru MySpace

Apple a lansat ieri Ping - un concurent serios pentru MySpace

Apple a lansat Ping – reteaua sociala pentru muzica.

Ping vine cu noul soft iTunes 10 si le permite utilizatorilor sa-si construiasca playlisturi bazate pe preferintele muzicale ale prietenilor lor, dar si sa fie conectati la noutatile legate de artistii lor preferati.

Ping – spun specialistii – ar putea fi o provocare serioasa pentru mySpace. "E o retea sociala construita in jurul muzicii” – a declarat Steve Jobbs in San Francisco, acolo unde a lansat ieri noul produs Apple.

"Credem ca va Ping va ajunge foarte popular curand, caci 160 de milioane de oameni pot sa il foloseasca de astazi.”

Serviciul este accesibil prin cea mai noua varianta de iTunes, pe Mac-uri si PC-uri dar si pe alte produse ale companiei – iPhones si iPod Touch.

MySpace era – pana acum – locul "traditional” unde muzicienii isi prezentau muzica, dar in ultimul timp site-ul a cunoscut o stagnare. Blogul Boing Boing scria despre noua aparitie ca va darama MySpace si mai ramane de vazut doar competitia cu Facebook.

Dar reprezentantii Apple spun ca nu-si doresc sa ia din publicul altor retele. "Facebook e despre viata, Ping – despre muzica” spune co-fondatorul Apple – Steve Wozniak.

Utilizatorii vor putea sa-si creeze profile cu nou serviciu, sa vada ce muzica asculta prietenii lor si sa vada la ce concerte merg acestia.

Unele din facilitati exista deja pe alte retele, insa iTunes este – in momentul de fata – cel mai mare serviciu de muzica online.

Tot ieri s-a prezentat si noua serie de playere iPod-uri.
Mai multe stiri despre: retele sociale 
Publicat pe 02 Septembrie 2010 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram