BestMusic.ro » Stiri » Artisti de inalta tinuta vin, alaturi de Johann Strauss Ensemble, la sarbatoarea muzicii clasice vieneze din capitala  

Artisti de inalta tinuta vin, alaturi de Johann Strauss Ensemble, la sarbatoarea muzicii clasice vieneze din capitala
 


Soprana Mara Mastalir si baritonul Michael Havlicek de la Vienna Volksopera, invitati speciali in concertul ”VIENNA MAGIC- CHRISTMAS EDITION” de la Sala Palatului.

Iubitorii de muzica clasica din capitala sunt invitati miercuri, 21 decembrie, la Sala Palatului, incepand cu ora 20:00 pentru a lua parte la sarbatoarea muzicii clasice vieneze desfasurata cu ocazia concertului traditional de Craciun, ”Vienna Magic – Christmas Edition”. Pentru al 12-lea an consecutiv, concertul este sustinut in tara noastra de faimoasa orchestra austriaca JOHANN STRAUSS ENSEMBLE, sub bagheta charismaticului dirijor Russel McGregor.

Indragitii muzicieni nu isi vor dezamagi publicul nici in acest an si vor reveni in cadrul unui amplu turneu national ce va debuta peste doar cateva zile si se va derula conform urmatorului program:

13 decembrie - Brasov - Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu;

14 decembrie - Cluj-Napoca - Opera Nationala Romana;

15 decembrie - Bistrita - Palatul Culturii;

16 decembrie - Arad - Teatrul Clasic Ioan Slavici;

17 decembrie - Sibiu - Sala Thalia;

18 decembrie - Timisoara - Filarmonica Banatul;

19 decembrie - Oradea - Teatrul Szigligeti Oradea;

20 decembrie - Targu-Mures - Palatul Culturii;

21 decembrie - Bucuresti - Sala Palatului.

Atractia concertelor sustinute de orchestra austriaca se datoreaza, in mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor si prim-solist, detinator al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore in anul 1697, "sora mai mica” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. in acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de opera, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

Johann Strauss Ensemble incanta mii de spectatori din Romania, an de an, prin sunetul tipic austriac, virtuozitate, plus o picatura de umor, elemente care, de altfel, stau la baza succesului international al acestei orchestre de muzicieni de prim rang.

Pe langa repertoriul complex, ce include lucrari muzicale de Johann Strauss I si II, compozitii de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, dar si celebrele teme de Craciun ale lui Johann Sebastian Bach, concertul ”Vienna Magic – Christmas Edition” din acest an se va detasa de reprezentatiile din trecut prin prezenta unor artisti de inalta tinuta , in calitate de invitati speciali. in acelasi ton de sarbatoare, soprana Mara Mastalir si baritonul Michael Havlicek vor aduce un plus de valoare concertului de la Sala Palatului prin intermediul unor recitaluri exceptionale.

Soprana Mara Mastalir provine din Vienna; are un istoric profesional solid si se bucura de aprecieri uriase din partea criticilor de profil. Mara Mastalir este cunoscuta la nivel mondial pentru calitatile sale de solista in oratorii si concerte, precum si pentru colaborarile frecvente cu artisti de notorietate internationala, cum sunt: Stefan Vladar, Omer Meir Wellber, Marco Arturo Marelli, Rolando Villazon, Luc Bondy sau Philipp Stolzl. in ultimul an, Mara Mastalir a fost urmarita in productiile artistice de inalta tinuta ale Vienna Volksopera.

Baritonul Michael Havlicek nu este la prima vizita in Romania. Artistul a performat cu succes in concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble, din tara noastra, in anii 2009 si 2010. Este absolvent al Conservatorului din Vienna. De-a lungul timpului a sustinut numeroase concerte si recitaluri pe marile scene internationale din Japonia, Africa de Sud, Argentina, Germania si SUA. Din anul 2011, este anagajat al Vienna Volksoper si poate fi admirat, si astazi, ca detinator al rolurilor principale in aproape toate productiile scenice.

Asadar, seara de 21 decembrie 2016 va fi marcata de o noua reprezentatie extraordinara semnata de Johann Strauss Ensemble. Spectatorilor interesati le reamintim ca biletele pentru concertul ”Vienna Magic Christmas Edition” pot fi achizitionate de la casele de bilete ale salilor de spectacole din orasele cuprinse in turneul national, iar pentru concertul de la Sala Palatului Bucuresti, acestea sunt disponibile la: standul Ticketnet din Unirea Shopping Center - etj.2, Sala Palatului, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu, agentiile TUI TRAVEL CENTER si Eurolines sau online pe www.iabilet.ro.

Pretul unui bilet variaza in functie de categoria de loc, astfel: VIP – 200 lei, Cat.I – 145 lei, Cat.II – 115 lei, Cat.III – 85 lei si Cat.IV – 55 lei.
Mai multe stiri despre: Christmas in Vienna  concerte 2016 
Publicat pe 08 Decembrie 2016 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram