BestMusic.ro » Stiri » Artistii rusi ii cer presedintelui Putin sa opreasca difuzarea cantecelor patriotice la radio

Artistii rusi ii cer presedintelui Putin sa opreasca difuzarea cantecelor patriotice la radio


Muzicienii si industria muzicala din Rusia au publicat o scrisoare deschisa presedintelui Vladimir Putin prin care il roaga sa puna capat planurilor sale de a transforma posturile de radio din tara intr-o platforma pentru cantece patriotice.

Potrivit publicatiei The Guardian, Russkaya Media Group, care detine mai multe posturi de radio, va fi vanduta companiei guvernamentale Goskontsert, care a dezvaluit deja ca isi doreste sa duca muzica intr-o directie patriotica.

De asemenea, ei si-au exprimat deja dorinta de a promova staruri pop "ideologically correct".

Producatorul Russkaya Media Group, Vladimir Kiselyov, a spus de curand pentru publicatia Kommersant ca isi doreste sa sorteze posturile de radio, reducand astfel muzica din Vest: "Ne dorim sa difuzam doar artisti rusi".

Dar chiar si asa, artisti precum Grigory Leps si soprana Anna Netrebko s-au opus acestui plan, motivand ca profilul radio-ului in Rusia este "patriotic enough".

Scrisoarea adresata presedintelui Putin sugereaza ca acesta vrea sa intimideze Russkaya Media Group,, astfel incat sa accepte oferta facuta de presedintele rus.
Mai multe stiri despre: emisiuni radio 
Publicat pe 29 Iulie 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram