BestMusic.ro » Stiri » Astazi este Ziua Internationala a Muzicii

Astazi este Ziua Internationala a Muzicii

Astazi este Ziua Internationala a Muzicii

Astazi sarbatorim Ziua Internationala a Muzicii, eveniment proclamat de UNESCO in anul 1975 pentru a sustine promovarea acestei arte in societate.

La inceputul lunii octombrie, in fiecare an, comunitatile din intreaga lume gazduiesc o suita de evenimente culturale, organizate in vederea sarbatoririi evenimentului.

Propunerea a fost facuta de renumitul violonist si dirijor american Yehudi Menuhin, pe atunci presedinte al Consiliului Muzical International al UNESCO.

In fiecare an, ziua este celebrata in diferite orase sau zone de pe glob.

In 2003, Fundatia Muzicala Edward Johnson a luat initiativa de a aniversa anual evenimentul in orasul canadian Guelph, prin organizarea de evenimente culturale, atat in centre culturale cat si in scoli.

O data pe an, muzica, o forma a vietii, a comunicarii si confortului sufletesc, ia locul zgomotului si dezordinii.

Elevii Liceului de Muzica "Tudor Ciortea" au sarbatorit, azi, Ziua Internationala a Muzicii. Cei mai talentanti elevi din clasele primare au sustinut recitaluri la vioara, pian, chitara sau clarinet, in sala festiva.

Filarmonica din Satu Mare nu face nici ea exceptie.

Incepand cu ora 18.30 are loc in cadrul "Zilelor Muzicale Satmarene” un concert in care programul cuprinde atat muzica de opera si cantonete italiene, cat si un renumit concert pentru vioara si orchestra.

Asociatia "Vis de artist" sarbatoreste astazi Ziua Internationala a Muzicii. Melomanii se vor putea delecta cu fragmente de muzica clasica din arhiva postului Radio Romania Muzical.

Auditiile vor avea loc la Muzeul de Istorie, de la ora 18.00. Intrarea este libera.

Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski din Constanta deschide astazi, de Ziua Internationala a Muzicii, stagiunea muzicala 2010 - 2011.

Solistul Andrei Deleanu si dirijorul Radu Ciorei deschid seara muzicala, pe muzica lui Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach si Piotr Ilici Ceaikovski, la sala Teatrului.

De la ora 19.00 puteti asculta uvertura la opera "Flautul Fermecat", de Mozart, concertul pentru pian si orchestra in Re major, de Bach si Simfonia a V-a in Mi minor, de Ceaikovski.
Mai multe stiri despre: ziua internationala a muzicii 
Publicat pe 01 Octombrie 2010 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram