BestMusic.ro » Stiri » Au inceput inscrierile pentru noile ateliere de educatie muzicala activa Dalcroze 

Au inceput inscrierile pentru noile ateliere de educatie muzicala activa Dalcroze 

Au inceput inscrierile pentru noile ateliere de educatie muzicala activa Dalcroze 

Dupa succesul inregistrat de atelierele sustinute in vara, Asociatia Dalcroze propune o noua serie de ateliere de educatie muzicala activa, tip Dalcroze,Orff i Kodaly, pentru copii cu varsta pana in 8 ani. Sunteti interesati sa initiati copilul in studiul muzicii prin metode inovatoare i adaptate varstei lui, doriti sa-i dezvoltati sensibilitatea muzicala i auzul, imaginatia, creativitatea, atentia, concentrarea sau motricitatea?

Din luna noiembrie incep modulele de toamna – iarna, structurate pe mai multe categorii de varste: 1-2 ani, 3-4 ani, 5-6 ani i 7-8 ani. Fiecare modul contine 7 ateliere, durata unui atelier fiind de maximum 45 de minute. Concepute i sustinute de muzicieni certificati sau specializati in metodele de educatie muzicala Dalcroze, Orff i Kodaly, atelierele se vor desfaura intr-un spatiu ofertant, recent renovatul Han Gabroveni din strada Lipscani, nr. 84 -90.

Pentru copii, muzica si miscarea corporala, baza educatiei muzicale Dalcroze, sunt doua dimensiuni inseparabile, in cea mai fireasca si necesara relationare. Un copil va putea cu greu sa cante fara sa se miste si este un impuls care vine din aceasta organica alcatuire a fiintei noastre. Practic, ne nastem i avem un prim contact cu lumea, prin sunete. Vocea mamei este prima muzica. intai asculti, apoi privesti. Noi, prin aceste ateliere, facem mai mult decat sa ii invatam muzica pe copii : noi le cultivam aceasta muzicalitate cu care ei vin pe lume si care le permite sa traiasca in totalitatea fiintei lor: spirit si corp. (Ana Voinescu, muzicolog, responsabil ateliere 3-4 ani)

Atelierele de educaie muzicala, dupa metoda ritmicii Dalcroze, adresate copiilor de 1-2 ani, sunt locul in care ei i parintii lor vor explora impreuna, prin exercitii, jocuri, cantece i dans, universul muzicii clasice, vor experimenta i asimila notiuni legate de structura muzicala, dar in acelai timp, vor da frau liber imaginatiei i creativitatii prin improvizatii cu instrumente i diverse obiecte.

Atelierele adresate copiilor de 3-4 ani, sunt locul in care ei vor explora inainte de toate corpul lor, relatia cu ceilalti, spatiul, sunetele, instrumentele, muzica. Vor descifra si experimenta intr-o maniera ludica si interactiva, cu o importanta componenta improvizatorica, diferitele elemente ale limbajului muzicii clasice, in relatie cu propriul limbaj corporal.

In cadrul atelierelor de educatie muzicala pentru categoria de varsta 5-6 ani, copiilor li se ofera posibilitatea de a descoperi treptat, intr-o atmosfera relaxata, non-competitiva, elemente precum ritmul, melodia, armonia, timbrul sau forma, elemente muzicale de baza, adesea greu de abordat chiar i de catre adulti. Aceste notiuni muzicale sunt insuite prin crearea unei atmosfere familiare universului copilariei, combinand elemente precum cantecul, dansul, poezia i folosirea instrumentelor de percutie (metalofon, glockenspiel, clopotei, triangluri, clave, tamburine, castaniete etc). Copiii sunt incurajati – prin jocuri i joaca – sa improvizeze, apoi chiar sa compuna propria muzica i sa se bucure de ea, cantand-o.

Placere, curiozitate, joaca, studiu. in cadrul atelierelor concepute pentru copiii cu varsta de 7 – 8 ani, acetia au ocazia sa descopere, cu placere i in ritmul propriu, elementele de baza ale limbajului muzical. Prin micare, improvizatie, diferite exercitii ludice i auditie de muzica clasica, copiii vor urma o progresie de la simplu la complex, la finalul atelierelor ajungand sa recunoasca notele muzicale, valorile lor, sa poata citi, canta i dansa o prima partitura.

Baza muzicala a atelierelor o constituie muzica clasica, dar pentru o mai mare diversitate i din considerente pedagogice, muzicienii vor folosi i cantece din folclor, folclorul copiilor sau propriul repertoriu.

Inscrierile se fac accesand site-ul www.dalcroze.ro. Pentru informatii i detalii, va rugam sa ne contactati la adresa de email office@dalcroze.ro sau la numarul de telefon 0730 123 857.

Pretul unui modul (7 ateliere) este de 300 RON (Programul complet al cursurilor poate fi consultat pe site-ul dalcroze.ro).

Pentru modulul 3-4 ani am conceput, in plus, un program special de 4 ateliere in 4 weekenduri la costul de 180 RON.

Pentru frati se aplica o reducere de 10%, iar pentru plata atelierelor in avans, pana pe data de 15 octombrie, se aplica o reducere de 15%.

Asociatia Dalcroze Romania promoveaza educatia muzicala a copiilor prin ritm, micare i improvizatie, dupa modelul ritmicii Dalcroze, creata de muzicianul elvetian Emil-Jaques Dalcroze in Elvetia, la inceputul secolului XX. Pentru a imbogati aceasta experienta muzicala, atelierele adauga elemente de educatie muzicala Orff i Kodly.

Lectiile de ritmica Dalcroze se petrec in grup i favorizeaza schimburile sociale, cooperarea, capacitatea de adaptare, imitare i integrare. Muzica este in centrul acestei metode, nu este doar un mijloc de ghidare, acompaniere, canalizare, ci datorita facultatii profesorilor de a improviza, ea se adapteaza imediat situatiilor pedagogice. Aceasta metoda pune accentul pe legatura esentiala dintre micarea corporala i muzicalitate. (Anne-Claire Rey-Bellet, profesor de ritmica la Institut Jaques-Dalcroze Geneva – membru fondator al Asociatiei Dalcroze Romania).

Pentru mai multe informatii i detalii, urmariti-ne pe www.dalcroze.ro i www.facebook.com/dalcrozeromania.
Mai multe stiri despre: cursuri de muzica 
Publicat pe 09 Octombrie 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram